Trafik Kazasında Ölenlerin Yakınlarına Psiko-sosyal Destek - Son Dakika
Güncel

Trafik Kazasında Ölenlerin Yakınlarına Psiko-sosyal Destek

Trafik Kazasında Ölenlerin Yakınlarına Psiko-sosyal Destek

Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Gölmarmara’da yaşanan trafik kazası sonrası hayatını kaybeden 15 kişinin ailelerinin yaşadığı Salihli’nin Çökelek Mahallesinde psiko sosyal destek hizmeti vermeye başladı.

07.07.2015 18:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Gölmarmara'da yaşanan trafik kazası sonrası hayatını kaybeden 15 kişinin ailelerinin yaşadığı Salihli'nin Çökelek Mahallesinde psiko sosyal destek hizmeti vermeye başladı.

Manisa Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü tarafından Salihli'nin Çökelek Mahallesinde başlatılan en Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü psiko sosyal destek çalışmaları taziye ziyaretleri şeklinde gerçekleşiyor. İlk Ziyaretin yapıldığı Orhan Ailesinde eşi Fadime Hanım Orhan'ı kaybeden Mehmet Orhan ve kızı Fikriye Polat tarafından karşılanan uzman ekip aileye başsağlığı dileyerek bugünleri birbirlerine kenetlenerek atlatabileceklerini söylediler.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Aile ve Sosyal Politikalar Manisa İl Müdürü Murat Konan ise şu bilgileri verdi:

"Dün sabahtan itibaren biliyorsunuz elim bir kaza yaşadık. Öncelikle ölenlere Allah'tan rahmet, kalanlara başsağlığı diliyorum. Bizler bu tür durumlarda psiko sosyal destek vermek için bakanlığımız çalışma yapıyoruz. Dün sabahtan beri burada arkadaşlarımızla birlikte 3 psikolog bir sosyal çalıştırıcı arkadaşımız ve sosyal hizmet merkezi müdürümüzle birlikte burada ailelerle bire bir psiko sosyal destek vermeye başladık. Bunun yanı sıra özellikle çocuklarla ilgili ilerideki çalışmalara rehber olabilecek taziye ziyaretlerinde bulunduk. Şuanda olay henüz sıcak. Sonrasında hem çocukların genel durumu ile ilgili varsa sosyal ekonomik destek sağlamak, engellilerin durumunu değerlendirmek, varsa yaşlıların hem evde bakımla ilgili hem de kurum bakımı çalışması yapmak üzere burada bulunuyoruz. İlerleyen süreçte daha iyi çalışmalar yapacağız. Ben tekrar vefat eden kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. İnşallah bir daha böyle bir felaketle karşılaşmayız."

"400 LİRA MAAŞ BAĞLANABİLİR"

Konan, "Kazanın hemen ardından çalışmalarımıza başladık. Yaptığımız tespitler neticesinde vefat eden altı tarım işçisi kadının çocuklarının 18 yaşından küçük olduğunu tespit etti. Vefat eden Ayşe Yaşar (44) 2 çocuğu, Yıldız Öztürk (37) 2 çocuğu, Zeynep Uysal'ın (34) 4 çocuğu, Ümmihan Uysal'ın (30) 2 çocuğu, Ümmü Demirok'un (38) 2 çocuğu ve Zeynep Zengin'in 2 çocuğu olduğunu belirledik. Yani 14 çocuğumuzun 18 yaşından küçük olduğu tespit edildi. Çalışmalarımız hala sürüyor. Eğer belirlenen çocukların yakınları veya babası çocuklarına bakamayacak durumdaysa bu ailelerimizin her birine çocuk başına ayda 400 lira maaş bağlayacağız. Çünkü vefat eden 5 tarım işçisi kadının eşinin kimisi çalışmıyor, kimisinin ise rahatsızlığı var. Bu nedenle bu ailelerimize gerekli destek sağlanacak" şeklinde konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Trafik Kazasında Ölenlerin Yakınlarına Psiko-sosyal Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement