Tren Faciası Sonrası Uzunköprülülerden Açıklama - Son Dakika
Genel

Tren Faciası Sonrası Uzunköprülülerden Açıklama

Tren faciası sonrası Uzunköprülülerden açıklama Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen: "Uzunköprü'de 13 tane cenazemiz var" "Uzunköprü'de trene eskiye dönüş olmuştu" "Uzunköprü insanı treni çok istiyordu ve destek oldu"EDİRNE - Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi yakınlarında meydana gelen tren kazasında...

09.07.2018 14:23

Tren faciası sonrası Uzunköprülülerden açıklama

Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen:

"Uzunköprü'de 13 tane cenazemiz var"

"Uzunköprü'de trene eskiye dönüş olmuştu"

"Uzunköprü insanı treni çok istiyordu ve destek oldu"

EDİRNE - Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi yakınlarında meydana gelen tren kazasında 24 kişi yaşamanı yitirirken, 338 kişi de yaralandı. Feci kazada hayatını kaybedenlerin ağırlıklı olarak yaşadığı Uzunköprü de, vatandaşlar treni tercih etmelerinin sebeplerini açıkladı.

Edirne'nin Uzunköprü ilçesi ile Halkalı arasında 362 yolcu ve 6 personel ile seferini yapan tren Balabanlı-Çorlu arasında aşırı yağmur yağışları nedeniyle menfez ile ray arasındaki toprağın boşalması nedeni ile raydan çıkıp devrildi. 6 vagonun devrildiği feci kazada 24 kişi öldü ve 338 kişi de yaralandı.

"Uzunköprü hakikatten trene ihtiyaç duyuyordu"

Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, İHA'ya yaptığı açıklamada, ilçelerinde şu an için 13 cenazelerinin olduğunu ve ikindi namazı ile birlikte defnedilmeye başlanacaklarını belirterek, "Uzunköprü de mevcut 13 tane cenaze olduğunu biliyoruz. Bunların özelikle ikindi namazından sonra da toprağa verilmeleri ile ilgili koordinelerini yapmaya çalışıyoruz. Çok acı bir şey Uzunköprü hakikatten trene ihtiyaç duyuyordu. Uzunköprü treni İstanbul ile arasında ki bağlantı kurulduktan sonra Uzunköprü insanı trene çok büyük sayı ile destek oldu. Ancak böyle bir alt yapıya ilişkin bir sıkıntıdan dolayı böyle bir kazanın meydana gelmesi de bizleri hakikatten çok üzdü" dedi.

"Güvenilir, ekonomik ve ulaşım kolaylığı nedeniyle tercih ediliyordu"

İşbilen, yaşanan facia sonrası yüreklerinin parça parça olduğunu dile getirerek, "Uzunköprü halkı treni çok istedi dedik. Tercih ediyordu. Neden? Çünkü birinci önceliği bence güvenilir olmasıdır. Trenin ikinci önceliği ekonomik olarak otobüs fiyatından daha düşük fiyatta insanların yolculuk etmesi birde Çorlu - Çerkezköy hattında çalışan sanayi hattında çalışan bizim köylerimiz de çalışan vatandaşlarımız gençlerimiz var ulaşımın daha kolay sağlanmasından dolayı treni tercih etmeleri söz konusuydu" diye konuştu.

"Eskiye dönüş olmuştu tren konusunda, ama sonuç çok acı"

Yaşanan tren faciasının sebeplerinin enine boyuna araştırılması gerektiğini vurgulayan İşbilen, "Eskiye dönüş olmuştu tren konusunda. Bence denetimin daha fazla olması alt yapıya ilişkin trenin tutunduğu bir rayı var toprağa alt kısmı zemine bağlantısı var bunların çok sık özellikle kontrolleri gerekir. Bir hemzemin bir geçit üzerinde ki bir toprak boşalmasından kaynaklanıyor. Teknik olarak arkadaşlar belki açıklayacak altını toprak ile doldurmak yerine beton ile geçmenin daha uygun olacağının kararlarını verecekler ama sonuç çok acı" dedi.

"Bugün olsa bugün yine binerim"

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde bulunan tren garı yakınında yaşayan Salih Yıldırım da "İstasyon mahallesinde oturuyorum. Uzunköprü halkı treni rahat olduğu için, konforlu olduğu için bir de ucuz olduğu için tercih ediyordu. Bende sık sık kullanıyordum, tercih ediyordum. Şu anda olsa yine tercih ederim. Trene binerim yani hiç korkmam. Benim ailem şu an Çerkezköy'de sordum onlara 'Tren çalışıyorsa binin gelin' dedim. 'Hiç korkmayın' diyorum. Tabi ki tren güvenilir. Ben bugün olsa bugün yine binerim. Hiç korkmadan çekinmeden. Ben istiyorum bir tane tren değil 5 tane olsun. Ufak, tefek kazalar olacaktır ama bu kaza büyük oldu. Allah rahmet eylesin ölenlerimize, yaralılarımıza acil şifalar, yakınlarına sabır diliyorum" ifadelerini kullandı.

Tren Faciası Sonrası Uzunköprülülerden Açıklama
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Tren Faciası Sonrası Uzunköprülülerden Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement