Tuncel Kurtiz Sahipsiz Kaldı! Mezarı 3 Yıldır Yapılmıyor - Son Dakika
Magazin

Tuncel Kurtiz Sahipsiz Kaldı! Mezarı 3 Yıldır Yapılmıyor

Ölümünün üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen usta sinema ve tiyatro oyuncusu Tuncel Kurtiz'in mezarı hala yapılmadı.

17.08.2016 15:48  Güncelleme: 18:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2013 yılında geçirdiği kalp krizi sonucu 77 yaşında hayata gözlerini yuman usta sanatçı Tuncel Kurtiz'in ölümünün üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen mezarının hala yapılmaması sevenlerinin tepkisine yol açtı.

SEVENLERİ TEPKİLİ

Cenazesi vasiyeti üzerine çok sevdiği Kaz Dağları'na defnedilen Tuncel Kurtiz'in etrafı taşlarla çevrili mezarını sosyal medyada paylaşan sevenleri "3 yıl geçmesine rağmen Tuncel Kurtiz'in mezarı neden yapılmaz?" diyerek tepkilerini dile getirdi.


TUNCEL KURTİZ KİMDİR?

Tuncel Kurtiz 1936 yılında Kocaeli'nde dünyaya geldi. Üniversitede kısa bir süre hukuk fakültesinde, daha sonra ise filoloji, felsefe, psikoloji ve sanat tarihi bölümlerinde okudu; ancak hiçbirinden mezun olmadı. İlk kez 1959 yılında Dormen Tiyatrosu'nda oyunculuğa başlamış olan sanatçı, sinema filmlerinde rol aldı. Sürü filmiyle zirveye çıkan sanatçı, doğayla içiçe yaşamayı sevdiğini her fırsatta söyledi.


1981 Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde en iyi senaryo ödülünü Nurettin Sezer ile birlikte kaleme aldığı Gül Hasan filminin senaryosuyla kazandı. Hacı ve Asi adlı TV dizilerinde başrol oynadı.

2009 yılının başında vizyona giren olan Güz Sancısı filminde Kamil Efendi karakterini canlandırdı. Aynı yıl yayına başlayan Ezel adlı dizide Ramiz Karaeski karakterini canlandırdı ve bu rolüyle gönüllerde taht kurdu.


Kurtiz Muhteşem Yüzyıl dizisinde Ebusuud Efendi karakteri ile yer alıyordu. Birçok ulusal ve uluslararası ödülün yanı sıra, Ekim 2011'de 48. Altın Portakal Film Festivali'nde Yaşam Boyu Onur Ödülü aldı.


Tuncel Kurtiz Sahipsiz Kaldı! Mezarı 3 Yıldır Yapılmıyor

Son Dakika Magazin Tuncel Kurtiz Sahipsiz Kaldı! Mezarı 3 Yıldır Yapılmıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement