Tunceli Belediyesinde Arama Başlatıldı - Son Dakika
Güncel

Tunceli Belediyesinde Arama Başlatıldı

Tunceli Belediyesinde polisler tarafından arama başlatıldı.

17.11.2016 18:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli Belediyesinde polisler tarafından arama başlatıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele, Güvenlik ve Olay Yeri İnceleme Şubesi ekipleri, terör soruşturmasını yürüten Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla belediyenin kent merkezindeki hizmet binasına geldi.

Belediye çalışanların da aralarında bulunduğu kişileri üst aramasının ardından binadan çıkartan polisler, jandarmaya ait bomba arama köpeğini de kullanarak arama başlattı.

Çevrede geniş güvenlik önlemleri alan ekiplerin, belediye hizmet binasındaki araması sürüyor.

Belediyeye gelen HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü, arama yapan polislere ve Tunceli Vali Yardımcısı Olgun Öner'in İçişleri Bakanlığınca Tunceli Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmesine tepki gösterdi.

Kentte, dün, Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 13 kişiden Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul, HDP İl Başkanı Aslan Çağ, EMEP İl Başkanı Mustafa Taşkale, DBP İl Başkanı Murat Polat, DİSK Şube Başkanı Şükran Yılmaz, BES temsilcisi Musa Kılıç ve HDP'li yöneticilerin de aralarında bulunduğu 12 kişi, sulh ceza hakimliğince tutuklanmış, biri de savcılıkça serbest bırakılmıştı.

Mehmet Ali Bul'un hakimlikçe "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanması sonrası Tunceli Vali Yardımcısı Olgun Öner, İçişleri Bakanlığınca Tunceli Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmişti.

Tunceli Belediyesinde Arama Başlatıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tunceli Belediyesinde Arama Başlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement