Tunceli'deki Çatışma Anı Kamerada - Son Dakika
Güncel

Tunceli'deki Çatışma Anı Kamerada

Tunceli\'deki Çatışma Anı Kamerada

PKK'ya yönelik düzenlenen ve 7 PKK'lının etkisiz hale getirildiği çatışma anı, amatör kameralar tarafından kaydedildi.

01.01.2012 18:18  Güncelleme: 07:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli'de 30-31 Aralık 2011 günü merkeze bağlı Çemçeli Köyü yakınlarındaki Rabat Vadisi'nde güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çıkan çatışmaların, bir vatandaş tarafından amatör kamerayla görüntülendiği ortaya çıktı.

Merkeze 30 kilometre mesafede bulunan Rabat mezrası yakınlarındaki Rabat Vadisi'nde 2 gün boyunca süren ve 7 PKK'lı öldürüldüğü çatışmaların görüntülerinde, 2 Kobra helikopterinin PKK'lıların içinde saklandığı 2 sığınak ve 2 mağarayı dakikalarca nasıl bombardıman altında tuttuklarını ayrıntılı olarak izlenebiliyor. Amatör çekimde 2 kobra helikopteri PKK'lıların bulunduğu vadinin tabanını yoğun şekilde bombaladığı ve zaman zaman da 2 kobra helikopterinin sığınaklara roket atışı yaparken görülüyor.

HELİKOPTERLERE ATEŞ EDİYORLAR

Kobra helikopterlerinin manevra yaptıkları anlarda ise, sığınaklarda bulunan PKK'lı teröristlerin, vadinin tabanındaki sığınaklardan uzun namlulu silahlarla helikopterlere ateş açtığı da çıplak gözle görülüyor. PKK'lıların ateş ettikleri anlarda, kemara çekiminde sesler de net olarak duyuluyor, ancak helikopterler bu ateşten etkilenmeden bombardımana devam ediyor.

Amatör kamera çekiminde ayrıca vadinin dik bir yamacında küçük bir düzlük alana inen Sikorsky helikopterin, öldürülen teröristlerin konulduğu ceset torbalarını alarak bölgeden ayrıldığı da görülüyor. Amatör kamera çekiminde ayrıca, operasyon bitiminde bölgeden ayrılan askerlerin helikopterler ile taşınması da ayrıntılı olarak görüntülenmiş.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tunceli'deki Çatışma Anı Kamerada - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement