Tunus'ta başlayan 2'nci Arap Medya Konferansı'nda dijital hegemonya konusu ele alınıyor - Son Dakika
Güncel

Tunus'ta başlayan 2'nci Arap Medya Konferansı'nda dijital hegemonya konusu ele alınıyor

Tunus\'ta başlayan 2\'nci Arap Medya Konferansı\'nda dijital hegemonya konusu ele alınıyor

Arap Devletleri Yayın Birliği'nin (ASBU) düzenlediği 2'nci Arap Medya Konferansı Tunus'ta başladı.

13.01.2023 23:50  Güncelleme: 23:53

Arap Devletleri Yayın Birliği'nin (ASBU) düzenlediği 2'nci Arap Medya Konferansı Tunus'ta başladı.

Tunus Kültür Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kültür İşleri Bakanı Hayat el-Kermazi, "Küresel Dijital Hegemonya ve Arap Dünyasında Bununla Yüzleşmenin Yolları" sloganıyla düzenlenen konferansın açılışında konuştu.

Kermazi, dijital hegemonyayla, Arap basın çalışanlarının yeteneklerinin geliştirilmesi ve sosyal medyayı etkin bir biçimde kullanma konusunda eğitilmeleri suretiyle baş edilmesi gerektiğini ifade etti.

Dijitalleşmenin olumsuz etkilerine karşı korunmayı kolaylaştıran mevzuat geliştirmenin önemine işaret eden Kermazi, siber güvenlik alanında ortak bir vizyon belirleyerek, farklı yaş gruplarını ve özellikle de çocukları etkileyen bu tehlikeli hegemonyayla yüzleşmek için etkin mekanizmalar geliştirilmesi gerektiğini kaydetti.

Yarın sona erecek olan konferansa Cezayir İletişim Bakanı Muhammed Busüleymani, Filistin Enformasyon Bakanı Muhammed Salih bin İsa ve başta Suudi Arabistan'ın Tunus Büyükelçisi Abdulaziz bin Ali es-Sakr olmak üzere çok sayıda büyükelçinin yanı sıra medya uzmanı katılıyor.

Arap Birliği'nin 15 Ekim 1955 tarihli kararıyla kurulan ve 1969'da faaliyete başlayan ASBU'nun genel merkezi Tunus'ta bulunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tunus'ta başlayan 2'nci Arap Medya Konferansı'nda dijital hegemonya konusu ele alınıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement