Türk Dünyası Tarsus'ta Buluşacak - Son Dakika
Güncel

Türk Dünyası Tarsus'ta Buluşacak

Türk Dünyası Tarsus\'ta Buluşacak

Uluslar arası Karacaoğlan Şelale şiir akşamları'nın hazırlıkları tamamlandı

09.09.2011 14:20

BAŞKAN KOCAMAZ, "GEÇMİŞLE GELECEK ARASINDA BİR KÖPRÜ OLUŞTURAN KARACAOĞLAN'IMIZI YAŞATIYORUZ"

Tarsus Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 10'ncusu gerçekleştirilecek olan Uluslararası Karacaoğlan Şelale Şiir Akşamları'nın tüm hazırlıkları tamamlandı.

20-23 Eylül tarihleri arasında yapılacak ve 4 gün sürecek olan etkinliklere 18 ülkeden yazar, şair ve aşıklar katılacak.

20 Eylül 2011 Salı günü saat 15.00'de yurt dışı ve yurt içinden gelen davetlilerin tanışma toplantısında sonra etkinlik saat 17.00'de Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başlayacak. Aynı gün saat 17.30'da Mehmet Bal Sanat Galeri'sinde Ressam Masuma Elkızı ve Ressam Mualla Tetik'in resim sergisinin açılış gerçekleştirilecek.

Yine aynı gün saat 19.30'da yöre şairleri ve halk ozanlarından Sami Kabul, Tuncay Akdağ, Mehmet Avni Aksan, Mehmet Karaçor, İbrahim Özcanlı, Aşık Veli Talipoğlu, Aşık Gül Ahmet Yiğit, Aşık Mahrumi, Aşık Abdullah Gizlice, Aşık Hakkı Tanrıkulu ve Aşık Mustafa Dertli Polat sahne alacak.

Programın ikinci günü 21 Eylül Çarşamba 2011 tarihinde yurtiçinden davet edilen halk ozanlarından Şeref Taşlıova, Muhlis Denizer, Selahattin Kazanoğlu, Muhsin Özen, Aşık Feymani, Ozan Nihat Sönmez, Temel Turabi, Sürmeli Can Kaya, Ali Rıza Ezgi ve Aşık Devai türkülerini seslendirecekler. Üçüncü günde ise yurtiçinden davet edilen şairlerden Yavuz Bülent Bakiler, Bahattin Karakoç, Ahmet Özdemir, İbrahim Sağır, Osman Baş, Mustafa Perçin, Aysen Akdemir, M.Nuri Parmaksız, A. Mahir Pekşen, Metin koca, Ayşe Paslanmaz ve Mualla Tetik şiirlerini söyleyecekler.

Etkinliğin son günü 23 Eylül 2011 Cuma günü ise yurt dışından davet edilen şair ve aşıklardan Hesanova Servinaz Şerifkızı, Babahan Sharif, Batyrbekeva Bekemkul, Khaurullin Grif, Nabiyeva Yelena, Oblkasimov Magomedimin, Masuma Elkızı, Zeynel Beksaç, Fahri Ali, İrfan Memet, Dr. Şaban Mahmudov, Nur Ala Göktürk, Şemseddin Kuzeci, Harid Fedai, Mehmet Can Bolat, Sairagul Maratbekkızı, Abdykerim İlmatov, Qulamirza Alizade, Kurbanov Termeyhan Sedioğlu, Doskozhanova Nazımkul, Mamukadze Kamil ve Cholpon Kambarova sahne alarak programa renk katacaklar.

Uluslararası Karacaoğlan Şelale Şiir Akşamlarına ayrıca Türk Dünyası Araştırma Vakfı Başkanı Prof.Dr. Turan Yazgan, Kırgızistan Cumhuriyeti Kooperatifler Birliği Genel Başkanı Jambul Abakırov ve eşi, Kırgızistan Celal-Abat İktisat ve Girişimcilik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kantoro Sharipovich ve eşi, Celal-Abat Vilayeti Belediye Başkanı Abdymanap Turatov ve eşi, Türk Dünyası Araştırma Vakfı Enstitü Müdürü Prof.Dr. Gültekin Rodoplu ve eşi, Kırım Kültür Bakan Yardımcısı İsmet Zaatov, İran'dan Prof.Dr. Ali Daşkın, KIBATEK Başkanı Feyyaz Sağlam ve Kosova Prizren Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Lapar onur konuğu olarak katılacak.

Uluslararası bir etkinliğe bir kez daha ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını dile getiren Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Milli kültürümüzün en önemli hassalarından birisi olarak algıladığımız 'Halkın Düşüncelerini Halkın ağzıyla' dizelerine aktaran ve geçmişle gelecek arasında bir köprü oluşturan Karacaoğlan'ımızı, Karacaoğlan diyarı kentimizde yaşatmaktan mutluyuz" dedi.

Başkan Kocamaz, 4 gün sürecek olan etkinliğe tüm Tarsusluların davetli olduğunu söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türk Dünyası Tarsus'ta Buluşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement