Türk Edebiyatı Rusya'daki Fuarda Görücüye Çıkıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Türk Edebiyatı Rusya'daki Fuarda Görücüye Çıkıyor

Türk Edebiyatı Rusya\'daki Fuarda Görücüye Çıkıyor

Türk edebiyatının en seçkin örnekleri, 4 9 Eylül'de 26. Moskova Uluslararası Kitap Fuarı'nda tanıtılacak.

04.09.2013 10:28  Güncelleme: 23:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk edebiyatının en seçkin örnekleri, 4-9 Eylül'de 26. Moskova Uluslararası Kitap Fuarı'nda, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Uluslararası Kitap Fuarları Türkiye Ulusal Organizasyon Komitesi tarafından hazırlanan ulusal stantla tanıtılacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'den çeşitli yayınevlerine ait yaklaşık 900 eserin sergileneceği fuarda, Türk kültürü, sanatı ve edebiyatının tanıtımı için hazırlanan 2 bin 500 kitap ve katalog fuar ziyaretçilerine dağıtılacak.

Yayıncılık alanında önemli buluşmalardan biri olan fuarda ayrıca, Türkiye'nin son yıllarda yürüttüğü en büyük uluslararası kültür projelerinden biri olan TEDA Çeviri ve Yayın Destek Programı tanıtılacak ve projeyle Rusça'ya çevrilen eserler sergilenecek. Bunların arasında "Yaprak Dökümü", "Sessiz Ev", "Damga", "Kızılcık Dalları", "Gazi Paşa", "Çalıkuşu" ve "El Kızı" gibi önemli eserler yer alıyor.

Öte yandan, Türkiye'den yayınevleri, dağıtımcılar, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen telif ajansları ve diğer sektör temsilcileri, fuarda yabancı meslektaşlarıyla bir araya gelerek görüşmeler gerçekleştirecek.

Çeşitli konferanslar ve özel etkinliklerin düzenleneceği fuar altı gün boyunca ziyarete açık olacak. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Türk Edebiyatı Rusya'daki Fuarda Görücüye Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement