Türk polisi Telegram'a sızdı, IŞİD'lilere Türk ve Rus pasaportları sağlayan çeteyi çökertti! - Son Dakika
Güncel

Türk polisi Telegram'a sızdı, IŞİD'lilere Türk ve Rus pasaportları sağlayan çeteyi çökertti!

Türk polisi Telegram\'a sızdı, IŞİD\'lilere Türk ve Rus pasaportları sağlayan çeteyi çökertti!

The Guardian'da yer alan habere göre; bir kaçakçılık şebekesinin IŞİD mensuplarını Avrupa ve Amerika'ya kaçırdıkları iddiasını araştıran İstanbul Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, Telegram üzerinden sızdıkları çeteyi kıskıvrak yakaladı.

04.02.2022 13:43  Güncelleme: 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçtiğimiz aylarda 4 yabancı uyruklu IŞİD mensubunun çok sayıda pasaport ve kimliklerle yakalanması üzerine; Telegram adlı mesaj uygulamasına sızmayı başaran polis, yasal olarak yabancılara vize destek hizmeti sunan 2 firma üzerinden kaçakçılığın gerçekleştirildiğini tespit etti.

ÖNCE MEKSİKA, SONRA ABD'YE GÖTÜRÜYORLAR

The Guardian'da yer alan habere göre; kaçakçılığı yapan kişiler, Suriye'den yasa dışı yollarla Türkiye'ye geçen örgüt mensuplarını Avrupa ve Amerika'ya kaçırıyor. Özbek asıllı olduğu öğrenilen şahısların hazırladığı Rus pasaportlarıyla, IŞİD mensuplarını önce Meksika'ya ardından da ABD sınırına götürdüğü bilgisinin yer aldığı haberde, bu kişilerin Telegram üzerinden "İstanbul Global Danışmanlık" diye bir grup açtıkları da ifade edildi.

İstanbul Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü'nün ekiplerinin bu haber üzerine harekete geçtikleri ve önce Telegram üzerinden iki gruba sızdığı öğrenildi.

KAÇAKÇILARIN ŞİRİNEVLER VE ESENYUR'TA BÜROLARI VAR

Türkmenistanlı olduğu belirlenen şebeke elemanlarının bulunduğu Şirinevler ve Esenyurt'taki iki adrese baskın yaptığı öğrenildi. Baskınlarda Türkmen uyruklu Bek Mohamad Maradow, Didar Ş., Mısır uyruklu Muhammed Khamis Mahmod N. ve eşi Fatma Çolak N. gözaltına alındı.

Şüphelilerin adresinde 8 Türk Pasaportu, 11 Türkmenistan Pasaportu, 36 farklı uyruklu şahıslar adına düzenlenmiş ikamet izin belgesi, sahtecilik yolu ile pasaportlara uygulanmak üzere temin edilmiş çok sayıda renkli vize fotokopisi, ele geçirildi. 8 Türk pasaportunun hakkında çalıntı başvurusu yapıldığı da kaydedildi.Yabancılara ait pasaportlarda ise Türkiye'ye giriş çıkış kaydı bulunmadığı, yurt dışından çalınmış olabileceği ifade edildi. Gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye gönderilirken, soruşturmanın devam ettiği ve yeni göz altıların olabileceği öğrenildi.

Son Dakika Güncel Türk polisi Telegram'a sızdı, IŞİD'lilere Türk ve Rus pasaportları sağlayan çeteyi çökertti! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement