Türk Sineması Akbank Sanat'ta Tartışılıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Türk Sineması Akbank Sanat'ta Tartışılıyor

Türk Sineması Akbank Sanat\'ta Tartışılıyor

Akbank Sanat'ın, Türk sinemasının 100. yaşı dolayısıyla üç ayrı panele ev sahipliği yapıyor.

09.04.2014 09:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akbank Sanat'ın, Türk sinemasının 100. yaşı dolayısıyla üç ayrı panele ev sahipliği yapıyor. Etkinlikler kapsamında ilk olarak 10 Nisan 2014, Perşembe günü "Türk Sineması 100 Yaşında", 16 Nisan 2014, Çarşamba günü "Türk Filmleri Hayatımızı Nasıl Değiştirdi?", 17 Nisan 2014, Perşembe günü ise "Yeni Türk Sineması" başlıklı paneller gerçekleştirilecek.

Panellerde aralarında yönetmen Reis Çelik, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükran Kuyucak Esen, sinema yazarı-eliştirmen Burçak Evren, şair ve yazar Cezmi Ersöz, yazar ve oyuncu Ercan Kesal, genç yönetmenler Onur Ünlü, Murat Saraçoğlu ve Mahmut Fazıl Coşkun'un yer aldığı ünlü isimler Türk sinemasının dünü ve bugününü mercek altına alınacak.

· Türk Sineması 100 Yaşında- 10 Nisan 2014, Perşembe

Oyuncu ve akademisyen Doç. Dr. Adnan Tönel, 10 Nisan 2014, Perşembe günü Akbank Sanat'ta düzenleneceği "Türk Sineması 100 Yaşında" panelinde Yönetmen Reis Çelik, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükran Kuyucak Esen ve Sinema Yazarı – Eleştirmen Burçak Evren'i konuk ediyor.

ETKİNLİK: Panel– Türk Sineması 100 Yaşında
Yer: Akbank Sanat
Moderatör: Doç. Dr. Adnan Tönel
Konuşmacılar: Reis Çelik (Yönetmen), Prof. Dr. Şükran Kuyucak Esen (Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi), Burçak Evren (Sinema Yazarı – Eleştirmen)
Tarih: 10 Nisan 2014, Perşembe
Saat: 19.00
Etkinlik ücretsizdir.

· Türk Filmleri Hayatımızı Nasıl Değiştirdi? - 16 Nisan 2014, Çarşamba

Akbank Sanat, Türk sinemasının 100. yaşı dolayısıyla gerçekleştireceği etkinlikler kapsamında 16 Nisan 2014, Çarşamba günü Merih Akoğul moderatörlüğündeki "Türk Filmleri Hayatımızı Nasıl Değiştirdi?" başlıklı panele evsahipliği yapıyor. Şair ve yazar Cezmi Ersöz ile yazar ve oyuncu Ercan Kesal'in konuşmacı olarak katılacağı panelde, ünlü sanatçılar çocukluklarından bu güne sanatlarının biçimlenme süreçlerinde adeta büyülü bir dünya yaratan Türk filmlerini, gerek içerikleri ve bu konuların işlenme biçimleri, gerekse mekân kullanım özellikleri üzerinden keyifli bir sohbetle değerlendirecekler.

ETKİNLİK: Panel– Türk Filmleri Hayatımızı Nasıl Değiştirdi?
Yer: Akbank Sanat
Moderatör: Merih Akoğul
Konuşmacılar: Cezmi Ersöz (şair/ yazar), Ercan Kesel (oyuncu)
Tarih: 16 Nisan 2014, Çarşamba
Saat: 19.00
Etkinlik ücretsizdir.

· Yeni Türk Sineması - 17 Nisan 2014, Perşembe

Oyuncu ve akademisyen Doç. Dr. Adnan Tönel, 17 Nisan 2014, Perşembe günü Akbank Sanat'ta düzenleyeceği "Yeni Türk Sineması" başlıklı panelinde genç yönetmenler Onur Ünlü, Murat Saraçoğlu ve Mahmut Fazıl Coşkun'u konuk ediyor. Panelde, ülkemiz sinemasının değişen göstergeleri ve yeni kimliği son yıllarda başarılı filmleriyle çıkış yapan üç genç yönetmenin gözünden tartışılacak.

ETKİNLİK: Panel – Yeni Türk Sineması
Yer: Akbank Sanat
Moderatör: Doç. Dr. Adnan Tönel
Konuşmacılar: Onur Ünlü, Murat Saraçoğlu, Mahmut Fazıl Coşkun
Tarih: 17 Nisan 2014, Perşembe

Saat: 19.00
Etkinlik ücretsizdir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Türk Sineması Akbank Sanat'ta Tartışılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement