Türk Tarih Kurumu Tanıtım Tırı Giresun'da - Son Dakika
Güncel

Türk Tarih Kurumu Tanıtım Tırı Giresun'da

Türk Tarih Kurumu Tanıtım Tırı Giresun\'da

Milli Mücadele'nin 100. yılında Karadeniz'de gerçekleşen işgal ve mücadeleyi anlatmak amacıyla yola çıkan Türk Tarih Kurumu tanıtım tırının ikinci durağı Giresun oldu.

26.04.2019 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Mücadele'nin 100. yılında Karadeniz'de gerçekleşen işgal ve mücadeleyi anlatmak amacıyla yola çıkan Türk Tarih Kurumu tanıtım tırının ikinci durağı Giresun oldu. Tanıtım tırı 26 Nisan'da Giresun Üniversitesi öğrencileriyle buluştu.

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Türk Tarih Kurumu tarafından hazırlanan "Karadeniz'de Patrikhane ve Ekümeniklik Propagandaları" ve "Karadeniz'de Milli Mücadele" belgesellerinin gösterildiği tanıtım tırında ücretsiz olarak dağıtılan broşür ve CD'lerle yakın dönemde bölgede yaşanan gelişmelere dikkat çekiliyor. Mondros Ateşkes Antlaşması'nın ardından Karadeniz'in işgali ve Pontusçu çetelerin faaliyetlerinin anlatıldığı yayınlarda, Karadeniz'de Milli Mücadele'nin örgütleniş süreci de detaylı olarak gösteriliyor.

29 Nisan'da Rize'de, 30 Nisan'da Artvin'de ve 2-3 Mayıs tarihlerinde Samsun'da olacak tanıtım tırında Kurum tarafından yayımlanan diğer eserlere ulaşmak da mümkün olacak. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türk Tarih Kurumu Tanıtım Tırı Giresun'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement