Türk Telekom Arena Stadı'ndaki Zeminin Bozukluğu - Son Dakika
Yerel

Türk Telekom Arena Stadı'ndaki Zeminin Bozukluğu

Oktay Özden - Ülkelerin iklimlerine ve bölgenin zeminlerine göre çim tohumlarının uygulanması konusunda eğitim alan ve bu konuda birçok spor kulübüne danışmanlık yapan Eskişehir Atatürk Stadı Müdürü Tarık Uslu, Türk Telekom Arena Stadı'ndaki...

27.02.2013 10:47

Oktay Özden - Ülkelerin iklimlerine ve bölgenin zeminlerine göre çim tohumlarının uygulanması konusunda eğitim alan ve bu konuda birçok spor kulübüne danışmanlık yapan Eskişehir Atatürk Stadı Müdürü Tarık Uslu, Türk Telekom Arena Stadı'ndaki zemin bozukluğunun, çimin fotosentez gerçekleştirememesi, yeterince güneş ışığı alamamasından kaynaklandığını savundu.

Çim uzmanı da olan Uslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Telekom Arena Stadı'nın zeminindeki bozukluğun, bu mevsimde yaşanabilecek en büyük sorunlardan biri olduğunu öne sürdü.

Uslu, çimin, bu mevsimde uyku halinde olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Maç trafiğini takip edip, devre arasında bir uygulama yaptılar. Şartlar, mevsim gereği bu uygulamanın bu zamanda, bu ay içerisinde yapılmaması gerekiyordu. Ama şartlara uymak zorundalardı. Benim gözlemlediğim, takip ettiğim kadarıyla Galatasaray'ın sahasındaki sorun, saha içerisindeki çimin fotosentez gerçekleştirememesi, yeterince güneş ışığı alamamasıdır. İki hücreli bir canlı olan çim, kök ve yapraktan oluşuyor. Tabii bununla ilgili hava sirkülasyonu dediğimiz rüzgar sirkülasyonu stadın içerisinde çime tam adapte olmuyor. Bunlara bağlı olarak böyle bir sorunla karşılaştılar. Mevsim itibariyle de bunun düzelmesi için fotosentez ve rüzgar sirkülasyonunun o stat içerisinde gerçekleşmesi gerekiyor. Bana göre sorunları bu."

Uslu, sahada çimin canlanma dönemi düşünülerek gerekli çalışmanın yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Yayıncı: Mürsel Çetin - ESKİŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türk Telekom Arena Stadı'ndaki Zeminin Bozukluğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement