Türk Yayıncılık Sektöründe Büyük Başarı - Son Dakika
Güncel

Türk Yayıncılık Sektöründe Büyük Başarı

Türk Yayıncılık Sektöründe Büyük Başarı

Telepati 200'üncü sayısını kutladı

05.06.2012 12:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin ilk aylık Bilişim ve Haberleşme Teknolojileri dergisi Telepati, 200'üncü sayısını yayınlayarak imza attığı kırılması güç rekoru İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi'nde düzenlenen bir etkinlikle kutladı.

"Hedef 2023" başlıklı bir panelin de düzenlendiği etkinliğe, başta Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Dr. Tayfun Acarer, İkinci Başkanı Galip Zerey ve KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Dr. Suat Yeldener olmak üzere, BHT sektöründe hizmet veren kurum yöneticileri ile dernek başkanları da katıldı.

Türkiye'nin ilk tamamen bağımsız ve yansız aylık BHT-Bilişim ve Haberleşme Teknolojileri dergisi Telepati'nin 200'üncü sayısını yayımlayarak imza attığı erişilmesi güç rekor, İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Yerleşkesi'nde üniversitenin de değerli katkılarıyla düzenlenen bir etkinlikle kutlandı.

Etkinliğe, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Dr. Tayfun Acarer ve KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Dr. Suat Yeldener başta olmak üzere, BHT sektöründe hizmet veren kurum yöneticileri ile dernek başkanları da katıldı.

Etkinliğin gerçekleştirildiği B Konferans Salonu Fuayesinde, Telepati dergisinin sayfalarından seçilmiş nostaljik görüntülerle hazırlanan 'Zaman Tüneli' panosunun önünde, misafirleri 'Sanal Sunucu' karşıladı. Sanvizyon tarafından hazırlanan hologram sanal sunucu, etkinlikle ilgili kısa bir hoş geldin konuşmasıyla birlikte kısa bilgiler verdi. Bu sırada söz yazarı ve seslendirmeni genç sanatçı Dilek Kavraal tarafından Telepati dergisi için özel yapılan bir şarkı kulaklarda yankılanıyordu. Bugüne dek pek çok reklam müziğine söz yazarı, besteci ve yorumcu olarak imza atan Dilek Kavraal'ın Telepati'nin 200'üncü sayısına özel olarak hazırladığı "Kimler geldi kimler geçti" şarkısının özel sürümü misafirlerce çok beğenildi.

İki Alman uydu kanalı, TR1 ve Mobility Channel'dan da tüm dünyaya naklen yayınlanan etkinliğin açılış konuşmaları BTK Başkanı Dr. Tayfun Acarer, Sektörün renkli simalarından İzmir Teknoloji Geliştirme Bölgesi Genel Koordinatörü Savaş Ünsal, Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın ve Telepati dergisinin kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Merih Işın tarafından gerçekleştirildi. Etkinlik, "Bilişim ve Haberleşme Teknolojileri'nde Zaman Tüneli" başlıklı Merih Işın ve Demet Zübeyiroğlu tarafından sunulan bir etkileşimli video sunumla devam etti.

Etkinlikte ayrıca, Yöneticiliğini Profitkar Platformu Yönetici Ortağı S. Şahin Tulga'nın yaptığı, 'Hedef 2023' başlıklı bir panel düzenlendi. Panel öncesi, Accenture Türkiye Ülke Müdürü Tolga Ulutaş tarafından hazırlanan 'Telekom Sektörü Eğilimleri' başlıklı bir sunum yapıldı. Türkiye'nin 2023 yılı vizyonunun masaya yatırıldığı panele konuşmacı olarak şu isimler katıldı: Akurgal Teknoloji Yönetici Ortağı Ali Akurgal, Mobilera İcra Kurulu Başkanı Cem Erkun, Alcatel-Lucent Türkiye Azerbaycan Başkanı Cenk Kıvılcım, TİD Başkanı Füsun Nebil, Tekimed Genel Müdürü ve Eski YASAD Başkanı Gülara Tırpançeker, Grid Telekom Genel Müdürü Hakan Akan, BOTMAŞ İcra Kurulu Başkanı İhsan Mutlu, Engellerin Ötesinde Derneği adına Metin Özarslan, Metabar İcra Kurulu Başkanı Muhsin Doğrular, Bilgi Üniversitesi Bilişim Hukuku Öğretim Görevlisi ve Helyum Bilişim Genel Müdürü Murat Göçe, TESİD Başkanı Müjdat Altay, Karel Genel Müdür Yardımcısı ve TÜTED Yönetim Kurulu Üyesi Osman Duman, TÜBİFED Denetim Kurulu Üyesi Rüştü Arseven, Avaya Genel Müdürü Sinan Dumlu, Millenicom Genel Müdürü Şevki Kuyulu ve Akşam Gazetesi köşe yazarı Yurtsan Atakan.

Telepati dergisinin 200.sayı etkinliğinin bir de çok önemli politik yanı vardı. Hem Türkiye hem de KKTC'nin yıllardır vermekte olduğu KKTC'nin ülke olarak tanınması çalışmalarına çok büyük bir destek de, Alman kuruluşu Hannover Messe'den geldi.

Kıbrıs Rum kesiminin yeni dönem başkanlığını üstlendiği AB'nin kurucu ülkelerinden Almanya'nın dünya devi kuruluşu Hannover Messe'nin, 2012 yılı Cebit Bilişim Eurasia etkinliği için KKTC'yi 'Partner Ülke' ilan etmesinden ötürü, bir plaket ile ödüllendirilen Alman kuruluşunun yanı sıra, birçok kişi ve kuruma sektöre yaptıkları katkılardan dolayı plaket verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türk Yayıncılık Sektöründe Büyük Başarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement