Türkçe Kampanyaya Tepki Gösterenlere Sert Çıktı: 'Fransızca, İbranice Yapanlar Kim?' - Son Dakika
Güncel

Türkçe Kampanyaya Tepki Gösterenlere Sert Çıktı: 'Fransızca, İbranice Yapanlar Kim?'

Türkçe Kampanyaya Tepki Gösterenlere Sert Çıktı: \'Fransızca, İbranice Yapanlar Kim?\'

FEDERAL milletvekili ve Aalst Sosyal Yardım Kurumu (OCMW) Başkanı Sarah Smeyers, "Eğer bir insan ikamet ettiği belediye meclisinde yer almak istiyorsa, elbette o bölgenin diliyle seçim kampanyasını yapmalıdır.

16.09.2018 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FEDERAL milletvekili ve Aalst Sosyal Yardım Kurumu (OCMW) Başkanı Sarah Smeyers, "Eğer bir insan ikamet ettiği belediye meclisinde yer almak istiyorsa, elbette o bölgenin diliyle seçim kampanyasını yapmalıdır. Aalst Belediye Meclis Üyesi ve Belediye Meclis adayı Fatma Yıldız'ın seçim kampanyasını Türkçe yapmasını kınıyorum" dedi.

14 Ekim'de yapılacak yerel seçimlerde Aalst Belediye Meclisi üyeliği için Yeşiller'den ikinci sırada aday olan Fatma Yıldız ise şunları söyledi:

"Türkçe seçim kampanyası yapmamdan rahatsız olanlar, önce kendilerine baksın. Brüksel'de Fransızca seçim kampanyası yapan kim? 2012'de İbranice seçim kampanyası yapan N-VA Partisi değil miydi? Bir de kendime ait olan Facebook hesabımdan Türkçe seçim kampanyası yapmama karşı çıkıyorlar. Sadece Türkçe ve Arapça seçim kampanyası yapmak mı yasak. N-VA, artık toplumu ayrıştırmaya son vermeli. Felemenkçe yazımda yazı hatalarımı arıyorlar. Kim bu dünyada dört dörtlük ki. Ben her zaman bölge lisanının öğrenilmesi taraftarı olduğumu söylüyorum. Bir insanın kendi milli benliğini koruması ve lisanını öğrenmesine, konuşmasına karşı çıkılmamalı. Horozu 'yumurta koy' diye zorlayamadığınız gibi beni de Felemenkçe seçim kampanyası yapmaya zorlayamazsınız."

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Türkçe Kampanyaya Tepki Gösterenlere Sert Çıktı: 'Fransızca, İbranice Yapanlar Kim?' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement