Turkcell Genel Müdürü Ciliv Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Turkcell Genel Müdürü Ciliv Açıklaması

Turkcell Genel Müdürü Ciliv Açıklaması

"Türkiye ile Amerika arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesi, her iki toplumun ekonomilerini güçlendireceğine ve refah düzeylerini artıracağına inanıyoruz"

08.11.2013 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Türkiye ile Amerika arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesinin, her iki toplumun ekonomilerini güçlendireceğine ve refah düzeylerini artıracağına inandıklarını belirtti.

Turkcell açıklamasına göre, Amerikan Türk Cemiyeti'nin ABD ile Türkiye arasındaki ticari ve ekonomik ilişkileri güçlendirmek amacıyla düzenlediği Gala Gecesi Turkcell sponsorluğunda New York Menkul Kıymetler Borsası işlem salonunda gerçekleşti.

Ciliv, burada yaptığı konuşmada, Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerin gelişmesine 65 yıldır katkı sağlayan Amerikan Türk Cemiyeti'ni kutladı.

Türkiye ve ABD'nin aralarında on yıllardır devam eden köklü ilişki ve iş birliğinden çok fazla şey kazandığını belirten Ciliv, iki ülke ilişkilerinin daha da gelişmesinin, her iki toplumun ekonomilerini güçlendireceğine ve refah düzeylerini artıracağına inandıklarını kaydetti.

Hem Borsa İstanbul'a, hem de New York Stock Exchange'e kote ilk ve tek Türkiye şirketi olarak Turkcell'i Türkiye ve Amerika ekonomileri arasında bir köprü olarak gördüklerini anlatan Ciliv, "Turkcell takımı olarak bu tarihe dayanan ilişkinin güçlü bir aktörü olmaktan gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Amerikan Türk Cemiyeti Başkanı Murat Köprülü ise her iki ülke arasındaki iş birliğini vurgulamak ve daha da derinleştirmek için ABD Ticaret Bakanı Penny Pritzker ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i ağırlamaktan onur duyduklarını ifade etti. Galanın Twitter'in New York Borsası'nda halka arzıyla aynı zamana denk gelmesinden ötürü ayrıca duydukları memnuniyeti dile getiren Köprülü, Türkiye'nin Twitter'ı sevdiğini belirtti.

Cemiyetin her yıl düzenlediği galanın iki ülke arasındaki bağlarının güçlenmesine yardımcı olduğunu anlatan Amerikan Türk Cemiyeti Genel Müdürü Selen Uçak, da "Cemiyetimiz 65. yıldönümü gibi önemli bir dönüm noktasına yaklaşırken, dostlarımız ve destekleyicilerimiz ile dünya finans piyasalarının merkezinde gerçekleştirdiğimiz bu dinamik kutlama için daha güzel bir ortam olamazdı" ifadelerini kullandı.

Etkinliğe Türk ve Amerikan iş dünyası ve diplomatik temsilcilerinden oluşan 200 konuk katıldı. Gecede Lawrence M. Kaye, Haluk Dinçer, Laurence Pettit, Metin Negrin ve Dr. Tamer Seçkin; Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Zafer; Coca-Cola Şirketi, AIG, Sabancı Holding, İstanbul Finans Merkezi Girişimi üst düzey yetkilileri hazır bulundu. Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Büyükelçi Halit Çevik ve Başkonsolos Levent Bilgen de konuklar arasında yer aldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Turkcell Genel Müdürü Ciliv Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement