Türkiye Basketbol 2. Ligi - Son Dakika
Spor

Türkiye Basketbol 2. Ligi

Türkiye Basketbol 2. Ligi

Türkiye Basketbol 2.Lig'inde mücadele eden BEST Balıkesir Basketbol Kulübü, yeni sezon öncesinde takımı transferlerle güçlendirdi.

02.10.2013 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Basketbol 2. Lig'inde mücadele eden BEST Balıkesir Basketbol Kulübü, yeni sezon öncesinde takımı transferlerle güçlendirdi.

SIRRI YIRCALI: "BALIKESİRLİLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

BEST A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve BEST Balıkesir Basketbol Kulübü Onursal Başkanı Sırrı Yırcalı, BEST Balıkesir Basketbol Kulübü takımı ile Balıkesir basınını bir araya getirdi. BEST A.Ş. tesislerinde yapılan toplantıda konuşan Sırrı Yırcalı, "Gafur hocam, uzun zaman önce gelip BEST Basketbol takımı projesini anlattığında benim tereddütlerim oluşmuştu. Fakat zaman içinde gördük ki; takım istikrarlı şekilde desteklendiğinde, hemşehrilerimiz tarafından sahiplenildiğinde çok önemli başarılar elde ediliyormuş. Bölgesel Basketbol Ligi'nden sonra 2. Lig'e çıktık ve 2 sezondur 2. Lig'de yer alıyoruz. Geçen sezon ligimizde takım sayısı 18'e indi. 2. Lig'de ilk senemizde Play-Off'u ucundan kaçırdık. Geçen sezon Play-Off başarısı yakaladık. Bana en çarpıcı gelen istatistik şu oldu. 2. Lig'de Balıkesir Basketbol Kulübü 3. en çok seyirciye sahip olan takım oldu. Açıkçası, BEST olarak amacımıza çok iyi bir derece ile ulaştığımızı gösteriyor. BEST olarak bir perakende ürün üretmiyoruz biz. Dolayısı ile basketbol takımızı bir reklam aracı olarak kullanmıyoruz. Birçok şirket bunu bu şekilde kullanıyor. BEST, bunu tamamen bir sosyal proje olarak, Balıkesir'de bu sporun daha genç insanlara tanıtılması, şehrin sosyal hayatında bir alternatif oluşturması adına yapıyor. Balıkesirlilere teşekkür ediyorum, beklemediğim biçimde bu takımı sahiplendiler" dedi.

GAFUR ÇOYMAK: "İYİ BİR HAZIRLIK DÖNEMİ GEÇİRDİK"

BEST Balıkesir Basketbol Kulübü Başkanı Gafur Çoymak, yeni sezon öncesinde iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini vurgulayarak, "Türkiye Basketbol 2. Ligi Avrupa'nın en değerli ligleri arasında yer alıyor. Bu sene takımda büyük değişiklikler oldu. Cumartesi günü maçlarımız başlıyor. BEST Balıkesir Basketbol Takımı, salonda Türkiye'de ilk 3 içinde yer alıyor. Seyircimiz için kombine bilet organizasyonu yaptık. Cumartesi günkü maçta seyircimizi aramızda görmek istiyoruz. Sezona başladık, çalıştık ancak sakatlarımız var. Bir oyuncumuzu prosedür gereği ilk hafta sonrasında oynatabileceğiz. İki uzun oyuncumuzun sakatlık problemi var. İnşallah bunları bir kenara bırakıp, geçen sezondan bıraktığımız yerden devam etmek istiyoruz. Biz iyi transferler yaptık, sakatlarımız iyileştiğinde iyi işler yapacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.

Toplantının sonunda BEST Onursal Başkanı Sırrı Yırcalı, BEST Basketbol Takımı'nın bu yıl ki forma sponsorunun Beksan firması olduğunu söyledi. Firma sahibi Hüseyin Bekki'nin törene katılamadığını belirten Yırcalı, firma adına toplantıya katılan Emre Bekki'ye, BEST forması hediye ederek, teşekkürlerini sundu.

BEST Balıkesir Basketbol Kulübü'nün bu yılki kadrosu şu oyunculardan oluştu:

"Hilmi Cantopçu, Caner Osman, Alkan Gürefeoğlu, DJ Thompson, Drazen Zlowaric, Hadi Doğan, Sercan Ergin, Burak Yacan Yüksel, Oğulcan Sevim, Orhun Güngören, Şerafettin Birgen, Cengiz Aydın, Onur Sonsırma." - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Türkiye Basketbol 2. Ligi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement