Türkiye Basketbol Ligi Play-off Final Serisi... - Serinin İlk Maçında Yarın Ülkerspor İle Efes Pilsen Karşı Karşıya Gelecek - Son Dakika
Güncel

Türkiye Basketbol Ligi Play-off Final Serisi... - Serinin İlk Maçında Yarın Ülkerspor İle Efes Pilsen Karşı Karşıya Gelecek

Türkiye Basketbol Ligi'nde (TBL), 2005-06 sezonunun şampiyonunu belirleyecek Ülkerspor ile Efes Pilsen arasındaki play-off final serisinin ilk maçı yarın yapılacak.

01.06.2006 12:59

Türkiye Basketbol Ligi'nde (TBL), 2005-06 sezonunun şampiyonunu belirleyecek Ülkerspor ile Efes Pilsen arasındaki play-off final serisinin ilk maçı yarın yapılacak.

İki takım arasındaki karşılaşma, yarın saat 20.00'de Abdi İpekçi Spor Salonunda oynanacak.

Ligde normal sezonda iki takım arasında yapılan karşılaşmada Ülkerspor ilk yarıda rakibini 74-62 yenerken, ikinci yarıda da 71-69'luk skorla sahadan galip ayrıldı. Ligi lider olarak tamamlayan turuncu-yeşilliler, normal sezonda rakibini 2 kez yendiği için final serisine 1-0 önde başlayacak.

Final serisi sonunda 4 galibiyete ulaşan takım, 2005-06 sezonunun şampiyonu olacak.

-FİNAL SERİSİNE NASIL GELDİLER-

Çeyrek final maçlarıyla play-off mücadelesine başlayan Ülkerspor ve Efes Pilsen, bu seride 2'şer galibiyet alarak yarı finale yükseldiler.

Ülkerspor, çeyrek finalde Galatasaray Cafe Crown ile eşleşirken, 1-0 önde başladığı seride rakibi karşısında 70-54 ve 79-69'luk galibiyetlerle yarı finale çıktı.

Yarı finalde Bandırma Banvitspor'un rakibi olan turuncu-yeşilliler, 0-0 başlayan seride İstanbul'daki iki karşılaşmada, 75-67 ve 72-63'lık galibiyetler alarak 2-0 öne geçti. Bandırma'daki ilk karşılaşmada sahadan 95-82 mağlup ayrılan lig lideri, yine deplasmanda yaptığı karşılaşmayı 86-78 kazanarak rakibine 3-1'lik üstünlük sağladı ve adını finale yazdırdı.

-EFES PİLSEN, ZORLU SERİLERDEN GELDİ-

Finalin bir diğer takımı Efes Pilsen ise zorlu maçlar yaparak finale yükselme başarısı gösterdi.

Çeyrek finalde Fenerbahçe ile başa baş mücadeleler yapan lacivert-beyazlılar, 1-0 önde başladığı seride sarı-lacivertli takımı, 68-59 ve 74-72 yenerek 3-0'lık bir üstünlük yakaladı ve yarı finale çıktı.

Yarı finalde geçen sezonun finalist takımı Beşiktaş Cola Turka ile eşleşen Efes Pilsen, seriye 1-0 geride başlamasına rağmen rakibine 3-2'lik üstünlük sağlamasını bildi.

Son 4 sezonun şampiyon takımı Efes Pilsen, Beşiktaş Cola Turka'yı Abdi İpekçi Spor Salonu'nda 77-55 yendikten sonra, Akatlar Kültür ve Spor Kompleksi'ndeki ilk maçta da rakibini 61-55 mağlup etti. Deplasmandaki ikinci karşılaşmadan 57-55 yenik ayrılan lacivert-beyazlılar, Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki son karşılaşmada siyah-beyazlı rakibini 80-63 yenerek finale yükseldi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye Basketbol Ligi Play-off Final Serisi... - Serinin İlk Maçında Yarın Ülkerspor İle Efes Pilsen Karşı Karşıya Gelecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement