Türkiye'de Elektrik Dağıtım Şirketleri, Yatırım Miktarını Geçen Yıla Göre Yüzde 10 Arttırdı - Son Dakika
Ekonomi

Türkiye'de Elektrik Dağıtım Şirketleri, Yatırım Miktarını Geçen Yıla Göre Yüzde 10 Arttırdı

Türkiye'de elektrik dağıtım şirketleri, yatırım miktarını bir önceki yıla göre yüzde 10,6 arttırarak 5 milyar 929 milyon liraya yükseltti.

18.05.2018 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de elektrik dağıtım şirketleri, yatırım miktarını bir önceki yıla göre yüzde 10,6 arttırarak 5 milyar 929 milyon liraya yükseltti. Geçen yıl sonu itibariyle elektrik tüketicilerinin sayısı yüzde 3,5 artışla 42,5 milyona ulaştı. Türkiye'de geçen yıl elektrik dağıtım şirketlerinin abonelerine daha kaliteli hizmet götürmek amacıyla yaptığı yatırım miktarını arttırdı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu verilerinden derlediği bilgilere göre, Türkiye'de geçen yıl sonu itibariyle elektrik tüketicilerinin sayısı yüzde 3,5 artışla 42,5 milyon oldu.

Türkiye'deki 21 elektrik dağıtım şirketi müşterilerine daha kaliteli hizmet sağlamak amacıyla yaptığı yatırımı bir önceki yıla göre yüzde 10,6 arttırarak, 5 milyar 929 milyon liraya çıkardı.

Söz konusu yatırımların 4 milyar 774 milyon lirası şebeke için harcandı. Kalan miktar ise çevre, güvenlik, şebeke işletim sistemi yatırımları, sayaç yatırımları ve diğer yatırımlarda kullanıldı.

Türkiye'de elektrik dağıtım hizmeti 2014'ten bu yana özel sektör tarafından yürütülüyor. Şirketler yatırımlarını Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun tarifelendirme sistemi çerçevesinde gerçekleştiriyor

Kaynak: enerjienstitusu.com

Son Dakika Ekonomi Türkiye'de Elektrik Dağıtım Şirketleri, Yatırım Miktarını Geçen Yıla Göre Yüzde 10 Arttırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement