Türkiye'deki Boşnak Derneklerine Bir Yenisi Daha Eklendi - Son Dakika
Yerel

Türkiye'deki Boşnak Derneklerine Bir Yenisi Daha Eklendi

Genç Boşnaklar Derneği (Gbd) Adıyla Kurulan Derneğin Açılışı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (Tobb) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde Düzenlenen Etkinlikle Gerçekleştirildi.

08.03.2011 18:03

Genç Boşnaklar Derneği (GBD) adıyla kurulan derneğin açılışı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde düzenlenen etkinlikle gerçekleştirildi.

Genç Boşnaklar Derneği'nden yapılan açıklamada, üniversitenin konferans salonunda gerçekleştirilen açılış törenine Bosna-Hersek Büyükelçisi Dragoljub Ljepoja, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Ali Fuat Bilkan, Balkan Vakfı Genel Başkanı Türker Yörükçüoğlu, Bosna-Hersek Dernekleri Federasyonu Başkanı Muzafer Güneş, Emekli Tümgeneral Mehmet Ali Erdoğan, Kültür Bakanlığı Araştırma-Geliştirme Genel Müdürü Mahmut Evkuran, TRT AVAZ Kanal Koordinatörü Adnan Süer, İHH Bosna-Hersek Proje Danışmanı Mukadder Tanok Tanoviç'in yanı sıra Türkiye'de öğrenim gören Bosna-Hersek, Karadağ, Sırbistan, Hırvatistan ve Slovenya uyruklu öğrenciler ile çok sayıda davetli katıldı.

Bosnalı şehitlerin anısına yapılan saygı duruşuyla başlayan törende konuşan Genç Boşnaklar Derneği Başkanı Enisa Kezo, yaşadığı mutluluğu ifade ederek, dernek olarak Bosna-Hersek'te huzurlu bir ortam sağlamaya katkı sunacaklarını söyledi.

Kezo'nun konuşmasının ardından 1992-1995 yılları arasında Bosna-Hersek'te yaşanan dramın anlatıldığı film, davetlilere duygu dolu anlar yaşattı.

Sevdalinka müziklerinin damgasını vurduğu törende söz alan Sanela Husiç ise dernek yönetimene desteğini ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Projelerinden söz eden denek yönetimi 11 Temmuz'da "Srebrenica Soykırım Günü"nü anmak için çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirterek, ayrıca Osmanlı döneminden kalan Bosna Hersek topraklarındaki bazı tarihi eserlerin restorasyonu ve korunmasının sağlanması için girişimlerde bulunduklarını belirtti.

İHH Bosna-Hersek Proje Danışmanı Mukadder Tanok Tanoviç ise yaptığı konuşmada, kendisine böyle bir dernek kurma fikri geldiğinde çok heyecanlandığını ve derneğin kurulmasında kendisinden daha fazla emek sarfedenlerin olduğunu belirterek, derneğin Türkiye ile Bosna-Hersek arasındaki ilişkileri daha da kuvvetlendireceği vurguladı.

Konuşmaların ardından derneğin kurulmasında emeği geçenler sahneye davet edilerek günün anısına pasta kesildi.

Tören sonunda tekrar söz alan Genç Boşnaklar Derneği Genel Başkanı Enisa Kezo, derneğin kuruluşuna ve programın gerçekleşmesine katkıda bulunan TOBB Üniversitesi, AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Orman Genel Müdürlüğü, İzmir Fahri Konsolosu Kemal Baysak, Bursa Fahri Konsolosu Muzafer Çilek, Keçiören Belediyesi, Bağcılar Belediyesi, Prof Dr. Baki Erdoğan, Anket Turizm, EGO Genel Müdürlüğü ve IHH İnsani Yardım Vakfı'na teşekkür etti.

Kezo ayrıca "Bağımsızlık için yaşanan acı dolu günlerden sonra uzun ve zor bir yolu olan Bosna için, Genç Boşnaklar Derneği olarak çözüm ortaklarından olmaya, gönüllü yola çıktık. Derneğimiz, ekonomisi ve politikası istikrarsız olan Bosna-Hersek için birlik içerisinde çözüm bulmayı hedefliyor" diye konuştu.

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türkiye'deki Boşnak Derneklerine Bir Yenisi Daha Eklendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement