Türkiye, belirti göstermeyen korona hastalarının da açıklanmasıyla dünyada günlük vaka sayısında 3'üncü sıraya yükseldi - Son Dakika
Sağlık

Türkiye, belirti göstermeyen korona hastalarının da açıklanmasıyla dünyada günlük vaka sayısında 3'üncü sıraya yükseldi

Uzun süredir tartışma konusu olan Türkiye'deki koronavirüs vaka sayıları, asemptomatik vakaların da açıklanmasının ardından dünya genelinde üst sıralara tırmandı. Dün toplam 28 bin 351 vakanın görüldüğü ülkemiz, günlük vaka sayısında dünyada 3'üncü, Avrupa'da ise 1'inci sıraya yükseldi.

25.11.2020 22:49  Güncelleme: 09:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çin'in Vuhan kentinden yaklaşık bir yıl önce yayılmaya başlayan koronavirüs salgını etkisini sürdürürken, birçok ülkede olduğu gibi Türkiye'de de vaka sayıları ciddi şekilde artış gösterdi. Düne kadar sadece hastanede tedavi edilen koronavirüs hastalarının sayısını açıklayan Türkiye'nin, tüm vaka sayılarını günlük tabloya eklemesiyle uluslararası sıralamadaki yeri de değişti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, son 24 saatte 6 bin 814'ü semptomatik olmak üzere 28 bin 351 vaka tespit edildiğini açıklamasının ardından koronavirüs verilerinin yer aldığı Worldometers sitesinde Türkiye, günlük vaka sayısıyla dünyada 3'üncü sırada yer aldı. Ayrıca Türkiye, Avrupa'da da en çok vaka görülen ülke oldu.

VEFAT SAYISINDA 15. SIRADAYIZ

Söz konusu sitede, Türkiye'de dünkü vefat sayısı baz alındığında ise dünyada 15. sırada yer aldığı görüldü.

Türkiye, asemptomatik vaka sayılarının açıklanmasıyla birlikte dünyada 3'üncü sıraya yükseldi
Türkiye'nin asemptomatik vakalarının eklenmediği güncel tablo

TÜRKİYE, GÜNLÜK VAKA SAYISINDA İTALYA'YI GEÇEREK ZİRVEYE YERLEŞTİ

Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de son 24 saat içinde tespit edilen koronavirüsü vaka sayısının 28 bin 351 olduğunu duyurmuştu.

Türkiye'nin ardından İtalya, son bir gün içinde 25 bin 853 vakanın tespit edildiğini açıkladı, toplam vaka sayısının 1 milyon 480 bin 874'e ulaştığını duyurdu.

İtalya'nın ardından İngiltere'de 18 bin 213 vaka tespit edilirken, ülkede toplam vaka sayısı da 1 milyon 557 bin 7'ye yükseldi.

Avrupa'da en çok günlük vaka sayısının tespit edildiği dördüncü ülke olan Fransa'da 16 bin 282 vaka tespit edilmesiyle, toplam vaka sayısı 2 milyon 170 bin 97 oldu.

Worldometers'in verilerine göre, vaka sayısında Fransa'yı Polonya ve Almanya izledi. Polonya'da vaka sayısı son 24 saat içinde 15 bin 362 artarak 924 bin 422'ye yükseldi. Almanya'da ise 13 bin 243 vakanın tespit edilmesiyle, toplam vaka sayısı 976 bin 149 oldu.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NIN GÜNLÜK KORONAVÜRS TABLOSU BAZ ALINDI

Öte yandan verilerinden faydalandığımız Worldometers sitesi de bakanlığın tablosuna göre veri girişi yaptı. Bu kapsamda Worldometers sitesinde Türkiye'nin günlük vaka sayısı 6,814 olarak kayıtlara geçti.

Türkiye, belirti göstermeyen korona hastalarının da açıklanmasıyla dünyada günlük vaka sayısında 3'üncü sıraya yükseldi

TÜRKİYE'DE KORONAVİRÜSTE SON DURUM

25 Kasım'da açıklanan son 24 saatlik verilere göre; 6 bin 814'ü semptomatik olmak üzere toplam 28 bin 351 yeni vaka tespit edildi. Vefat sayısı ise 168 olarak gerçekleşti. Böylece Türkiye'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 12 bin 840, toplam hasta sayısı ise 489 bin 267'ye yükseldi.

Türkiye, asemptomatik vaka sayılarının açıklanmasıyla birlikte dünyada 3'üncü sıraya yükseldi

GÜNLÜK İYİLEŞEN HASTA SAYISI 3911 OLDU

Son 24 saatte tedavisi tamamlanan 3911 hastanın daha taburcu olmasıyla toplam iyileşen hasta sayısı 385 bin 480'e yükseldi. Toplam test sayısı 17 milyon 733 bin 520, ağır hasta sayısı ise 4641 yükseldi. Hastalarda zatürre oranı da yüzde 3,4 oldu.

ASEMPTOMATİK NEDİR?

Tıpta, bir hasta, hastalık mikrobunun taşıyıcısıysa ya da hastalıkla ilgili belirtiler göstermiyorsa, asemptomatik hastalık anlamına gelir. Asemptomatik enfeksiyonlara, subklinik enfeksiyonlar da denir. Asemptomatik ve subklinik birbirine yakın terimlerdir. Subklinik, normalden az belirtinin olduğu ya da hiç semptom vermeyen hastalıklarda kullanılır.

Asemptomatik hastalıklarda belirtiler sonradan ortaya çıkabilir ve hastanın durumu kötüleşebilir, ancak hastalık iyi huylu olabilir ve hiç belirti göstermediği de olur. Hastanın genetik yapısı da bu durumu etkiler.

Türkiye, belirti göstermeyen korona hastalarının da açıklanmasıyla dünyada günlük vaka sayısında 3\'üncü sıraya yükseldi

Son Dakika Sağlık Türkiye, belirti göstermeyen korona hastalarının da açıklanmasıyla dünyada günlük vaka sayısında 3'üncü sıraya yükseldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Adalet: Belirti göstermeyen değil, SAKLANAN - GİZLENEN gerçek vakalar diyeceksiniz. Hükümetin bu KAPALI KUZEY KORE misali yönetimi nedeniyle ticari ilişkilerimiz zedeleniyor. Demokrasi hukuk cumhuriyet zaten biteli çok oldu. Biz zaten biliyorduk günlük vaka sayısının 30 - 50 bin civarı arasında olduğunu. Aferim imamoğlu sayende gerçek vakaları açıklamak zorunda kaldılar. hangi siyasi düşünceden olursa olsun muhalefet olmak çok iyidir. 25 17 Yanıtla
  • titi: dürüstlüğü tamamen ele alsalar 1. oluruz elhamdülillah. 20 2 Yanıtla
  • snraa: Vaka = Hasta (semptom gösteren) + Taşıyıcı... Hasta = Hasta (sadece semptom gösteren)... Taşıyıcı olan kişi bu konuda bir tedavi görmez, ilaç kullanmaz. Ağrısı yoktur, ateşi yoktur. sadece çevreye hastalık yayar. Kendisi hasta değildir. Hasta da ise kendisinde ağrı, ateş vs vardır ve aynı zamanda da çevresine hastalık yaymaya devam eder. Sağlık Bakanlığının tablolarına bakın Hasta Sayısı yazıyordu, bundan sonra vaka sayısını da belirteceklermiş. Anlamamakta ısrar edenler var da... 10 10 Yanıtla
  • sami: Off bizim apartmanda da çıktı 3 kişi 3 1 Yanıtla
  • Kayseri'de kurusıkı tabanca oyunu faciayla sonuçlandı
    23:55 Kayseri'de kurusıkı tabanca oyunu faciayla sonuçlandı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde, oynadıkları kurusıkı tabancanın ateş alması sonucu yaralanan 2 çocuk hastaneye kaldırıldı. Yavuzlar Mahallesi İmar Sokak'ta, C.A. (16) ve arkadaşı O.D. (16) bahçede kurusıkı tabanca ile oynarken silah ateş aldı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı çocuklar, ambulansla Kayseri Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı.

  • Kemik Kanseri Hastası Çocuğun Tedavisi İçin Yardım Bekleniyor
    22:12 Kemik Kanseri Hastası Çocuğun Tedavisi İçin Yardım Bekleniyor

    Yabancı uyruklu bir çocuk, kemik kanseri nedeniyle bir bacağını kaybettikten sonra diğer bacağının kurtarılabilmesi için zorlu bir tedavi süreci yaşıyor. Hastaneye ulaşmak için saatlerce yolculuk yapmak zorunda kalan çocuk, tedavisini ağabeyiyle birlikte yaşadıkları Denizli'de devam ettirmek istiyor. Ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle yardım bekliyorlar.

  • ÇYDD Türkan Saylan Sağlık Sempozyumu düzenlendi
    21:36 ÇYDD Türkan Saylan Sağlık Sempozyumu düzenlendi

    Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Türkan Saylan Sağlık Sempozyumu'nu gerçekleştirdi. Sempozyumda mevcut sağlık sistemi üzerine değerlendirmeler yapıldı ve çözüm önerileri sunuldu. ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, öğrencilerle birlikte çalışacaklarını ve sorunları çözmek için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

  • Üsküdar Üniversitesi, Beyin Haritalama ve Tedavileri Derneği Kongresi'nde Türkiye'yi temsil etti
    21:24 Üsküdar Üniversitesi, Beyin Haritalama ve Tedavileri Derneği Kongresi'nde Türkiye'yi temsil etti

    Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan başkanlığındaki araştırma ekibi, Beyin Haritalama ve Tedavileri Derneği Kongresi'nde Türkiye'yi temsil etti. Üniversite, sinirbilim alanındaki çalışmaları ve kişiselleştirilmiş tedavi stratejileri üzerine sunumlar gerçekleştirdi.

  • Aşırı sıcak havaların erkeklerin doğurganlığını olumsuz etkilediği ortaya çıktı
    19:59 Aşırı sıcak havaların erkeklerin doğurganlığını olumsuz etkilediği ortaya çıktı

    Singapur'da yapılan bir araştırma, aşırı sıcak havaların erkeklerin doğurganlığını olumsuz etkilediğini ortaya koydu. Singapur Ulusal Üniversitesi'nde gerçekleştirilen çalışmada, 818 erkekten alınan sperm örnekleri üzerinde yapılan incelemelerde, aşırı sıcak havanın sperm sayısı ve yoğunluğu üzerinde olumsuz etkileri olduğu tespit edildi. Ayrıca, sıcak havaya maruz kalan erkeklerde üreme hücrelerinin hareketliliğinin azaldığı belirlendi. Araştırmacılar, iklim değişikliğiyle birlikte gelecekte havanın daha da sıcak olacağını ve bu durumun doğurganlık üzerindeki etkilerinin daha da artabileceğini vurguladı.


Advertisement