Türkiye'nin İlk "E-atık Kahramanları" Belli Oldu - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin İlk "E-atık Kahramanları" Belli Oldu

"E-atık Kahramanı" ödülü sahiplerini İstanbul'da düzenlenen Elektrikli ve Elektronik Atık Zirvesi'nde buldu.

06.03.2015 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) ve Enerji Verimliliği (ENVER) tarafından düzenlenen ve İTÜ, İTÜ Arı Teknokent ve İTÜNOVA TTO ev sahipliğinde gerçekleştirilen İstanbul Elektrikli ve Elektronik Atık Zirvesi büyük ilgi gördü.

Zirvenin ilk gününde "E-atık Kahramanı" ödülü takdim edildi. E-atık ödülü için yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri ve firmalardan, ikisi yabancı olmak üzere 21 projenin aday olduğunu, 3 adayın da sektörel izleme ile saptandığını belirten Prof. Karaosmanoğlu "Marifet iltifata tabidir dedik ve 'e-atık Kahramanı' ödül sahiplerini SÜT-D olarak belirleyerek ödül törenimizde, her bir ödülün verilmesinin gerekçelerini delegelerimizle paylaştık" dedi.

Kadıköy Belediyesi ödülü Başkan Aykurt Nuhoğlu'na, Kartal Belediyesi ödülü Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer'e, Osmangazi Belediyesi ödülü Başkan Yardımcısı Dr. İsmail Selimoğlu'na sunuldu.

Çiğdemim Derneği, Doğa ve Çevre Vakfı (DOÇEV), Elektrik ve Elektronik Geri Dönüşüm ve Atık Yönetimi Derneği (ELDAY) ile Geri Kazanım Sanayicileri Derneği (GEKSANDER) sivil toplumun E-atık Kahramanları oldu. Elektrikli ve elektronik eşya üreticisi olarak e-atığını iyi yönetip, Eskişehir ile Bolu'da iki geri dönüşüm tesisini de kuran Arçelik E-atık Kahramanı ödülünü aldı.

Tetronics International'ın Arkansas'daki Blue Oak adlı projesi, platin grubu değerli elementlerin geri kazanımındaki esnek, basit, çevre dostu plazma teknolojisi ve sosyal yönü ile ödüle layık bulunarak E-atık Kahramanı ödülü Teknik Direktör Dr. Tim Johnson'a sunuldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türkiye'nin İlk 'E-atık Kahramanları' Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement