Türkiye'nin Yemen Halkına Desteği Sürecek" - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin Yemen Halkına Desteği Sürecek"

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Naci Koru, Yemen'de uzun süredir devam eden krize acilen siyasi bir çözüm bulunması gerektiğini belirterek, Türkiye'nin Yemen halkına olan desteğinin süreceğini söyledi.

03.04.2018 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Naci Koru, Yemen'de uzun süredir devam eden krize acilen siyasi bir çözüm bulunması gerektiğini belirterek, Türkiye'nin Yemen halkına olan desteğinin süreceğini söyledi.

Büyükelçi Koru, Yemen'deki insani krize yönelik BM, İsviçre ve İsveç'in girişimiyle İsviçre'deki BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen uluslararası üst düzey yardım konferansında yaptığı konuşmada, "Yemen'de barış ve istikrarı tesis etmek ve Yemen halkının acılarına son verme amacıyla Yemenli kardeşlerimizin acil insani ihtiyaçlarını desteklemeye devam edeceğiz." dedi.

Yemen'de dördüncü yılına giren çatışmalarda, siyasi ve insani krizin kötüleşmeye devam ettiği uyarısında bulunan Koru, bir yıldan fazladır barış sürecinin çıkmaza girdiğini, silahlı çatışmaların yoğunlaştığını ve insani acıların daha da arttığına işaret etti.

"Uzun süren bu krize siyasi bir çözüm bulmak bir aciliyettir." diyen Koru, BM'nin yeni atanan Yemen Özel Temsilcisi Martin Griffiths'in müzakere sürecini yeniden başlatma çabalarına desteklerinin tam olduğunu ifade etti.

Koru, Türkiye'nin İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), dönem başkanı olarak önceliklerinden birinin de İslam dünyasında krizlerin çözümünde İİT'in rolünü artırmak olduğunu vurgulayarak, Yemen'deki barış sürecine yönelik somut adımlar atılmasını umduklarını söyledi. Bu amaçla İİT Yemen Temas Grubu'nun beşinci toplantısını en kısa zamanda Türkiye'de yapmayı plandıklarını anlatan Koru, Temas Grubu'nun barış sürecinin inşasında rol oynayabileceğine işaret etti.

Türkiye'nin geçen yıl binlerce ton insani yardım taşıyan bir gemiyi Yemen'e gönderdiğini ve 2017'de düzenlenen yardım konferansında taahhüt ettikleri 1 milyon doların da UNICEF'e transfer ettiklerini dile getiren Koru, Türkiye'nin Yemen halkına olan desteğinin kesintisiz devam edeceğini kaydetti.

Konferansın açılışını yapan BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Yemen'de dünyanın en büyük insani krizinin yaşandığını belirterek, ülkedeki 13 milyon kişiye bu yıl içinde insani yardım ulaştırmak için uluslararası topluma yaklaşık 3 milyar dolar insani yardım çağrısında bulunmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin Yemen Halkına Desteği Sürecek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement