Türkiye'ye Oynanan Oyun Bozulmuştur" - Son Dakika
Güncel

Türkiye'ye Oynanan Oyun Bozulmuştur"

İstinye Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, "Türk ordusu tıpkı Cerablus'ta olduğu gibi Zeytin Dalı Harekatı'nda da sivillere zarar vermeksizin hayatı normalleştirmiştir.

26.04.2018 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstinye Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, "Türk ordusu tıpkı Cerablus'ta olduğu gibi Zeytin Dalı Harekatı'nda da sivillere zarar vermeksizin hayatı normalleştirmiştir. Ama en önemlisi burada Türkiye'ye oynanan oyun bozulmuştur." dedi.

Kentteki bir konferansa konuşmacı olarak katılmak üzere gelen Prof. Dr. Caşın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler sözleşmesinin 51. maddesine dayanarak Afrin'e operasyon gerçekleştirdiğini anımsattı.

Harekatın planlandığı şekilde gerçekleştirildiğini ifade eden Caşın, şöyle konuştu:

"Türk Silahlı Kuvvetleri kısa sürede bölgeyi ele geçirmiş ve bölgenin normalleşmesi için elinden geleni yapmıştır. Terör örgütünün çok büyük bir kayıpla kaçtığını biliyoruz. Silah ve cephaneliğini burada bırakmış, bu da Türk ordusuna delil olmuştur. Bin kişilik hastaneler, yeraltı dehlizleri ortaya çıkarıldı. Uzmanlar, Türk ordusunu durdurmak için tanksavar benzeri verilen silahların menşeini araştırıyor. Yarın bir gün Türkiye Cumhuriyeti devleti, terör örgütüne destek veren devletleri teröre destek vermekten Uluslararası İnsan Hakları Lahey Adalet Divanı'na dava edebilecektir. Hukuki sonuçlardan bir tanesi budur. Türk ordusu tıpkı Cerablus'ta olduğu gibi Zeytin Dalı Harekatı'nda da sivillere zarar vermeksizin hayatı normalleştirmiştir. Ama en önemlisi burada Türkiye'ye oynanan oyun bozulmuştur."

"Yunanistan büyük bir hatanın içerisindedir"

Caşın, büyük bir hata içinde olan Yunanistan'ın biran önce bu hatalarından vazgeçmesi gerektiğini dile getirdi.

Türk ordusunun dünyanın en büyük ve en güçlü ordularından biri olduğunu vurgulayan Caşın, "Yunanistan şu hatanın içerisinde. 'İki cepheli savaşı yürütebilir mi?' diye bizi test etmek istiyor. Buradan Yunanlılara çok ciddi bir mesajım var, nasıl ki Kardak harekatında Yunan ordusu karşımıza çıkamadıysa Ege'de de çıkamaz. Türkiye asla Ege'de ve Doğu Akdeniz'de oldu bittiye müsaade etmeyecek." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin büyüyen, gelişen ve kendi ayakları üzerinde durabilen bir ülke olduğuna dikkati çeken Caşın, "Silahlı kuvvetlerimiz, Ege, Doğu Akdeniz ve topraklarımızın bütün egemenlik alanlarında hak ve menfaatlerimizi koruyabilecek kararlılıkta, azim ve kuvvettedir." görüşünü iletti.

"Türkiye 24 Haziran'dan sonra daha fazla güçlenecek"

Caşın, Türkiye'nin 24 Haziran'dan sonra daha fazla güçlenerek yoluna devam edeceğini söyledi.

24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçiminin Türkiye'nin büyümesi, gelişmesi ve güçlenmesi açısından çok önemli olduğunu anlatan Caşın, "Türkiye çok yakın bir zamanda seçime karar vermiştir. Seçimden sonra çok daha güçlü bir şekilde dış politikada beklenen hamleleri yapacaktır." dedi.

"Biz Amerikan düşmanı değiliz" diyen Caşın, "Trump'ın bir takım açıklamalarının mesnetsiz olduğunu düşünüyorum. Türkiye'de tutuklu bulunan papazın işlediği suça karar verecek olan bağımsız yargı, mahkemelerdir. Dolayısıyla bunu bir şekilde pazarlığa getirmenin ABD'ye yakıştığını düşünmüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin bölgenin vazgeçilmez temel aktörü olduğuna dikkat çeken Caşın, Türkiye'yi bir şekilde izole etmek isteyenlerin kaybedeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'ye Oynanan Oyun Bozulmuştur' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement