TV2'de Altın Portakal Kuşağı - Son Dakika
Güncel

TV2'de Altın Portakal Kuşağı

TV2\'de Altın Portakal Kuşağı

TV2'nin 50. Uluslararası Altın Portakal Film Festivali dolayısıyla ekrana getirdiği Altın Portakal Kuşağı, 4 – 6 Ekim tarihlerinde devam ediyor.

03.10.2013 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumartesi Gecesi:

Büyük Adam Küçük Aşk

TV2'nin 50. Uluslararası Altın Portakal Film Festivali dolayısıyla ekrana getirdiği Altın Portakal Kuşağı, 4 – 6 Ekim tarihlerinde devam ediyor... Programın Cumartesi akşamı yayınlanacak olan filmi Büyük Adam Küçük Aşk...

Handan İpekçi'nin ünlü filmi, 2001 yılında festivalde, "En İyi Film" ve "En İyi Senaryo" dallarında Altın Portakal almıştı.

5 Ekim Cumartesi 21:30/ BÜYÜK ADAM KÜÇÜK AŞK

75 yaşındaki emekli Rıfat Bey'le, köyüne yapılan operasyonda tüm yakınlarını kaybettiği için köylüsü Evdo tarafından akrabasının yanına bırakılan küçük Hejar'ın yolları İstanbul'da kesişir. Hejar'ın bırakıldığı eve de bir operasyon düzenlenir ve Hejar şans eseri buradan kurtulur. 
Rıfat Bey, Hejar kendine geldiğinde bir başka sürprizle karşılaşırlar; çocuk Kürt'tür ve hiç Türkçe bilmemektedir. Hejar, Rıfat Bey'den hoşlanmaz ancak nefretle başlayan ilişkileri giderek sıcaklaşır ve sevgiye dönüşür. Rıfat Bey, çocuğa Türkçe öğretmeye ve farkında olmadan da Kürtçe öğrenmeye başlar.

Yaşları, kültürleri ve dilleri farklı olmasına rağmen dost olan Rıfat Bey ve Hejar'ın etkileyici öyküsü...

Yönetmen: Handan İpekçi

Oyuncular: Şükran Güngör, Dilan Erçetin, Füsun Demirel, Yıldız Kenter, Yakup Yavru,

İsmail Hakkı Şen

Senaryo: Handan İpekçi

Yapım Yılı: 2001

Süresi: 120 dk.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel TV2'de Altın Portakal Kuşağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement