Üç büyüklerin ligdeki performansları hisselere yansıyor! Borsada kıran kırana yarış - Son Dakika
Ekonomi

Üç büyüklerin ligdeki performansları hisselere yansıyor! Borsada kıran kırana yarış

Üç büyüklerin ligdeki performansları hisselere yansıyor! Borsada kıran kırana yarış

Süper Lig ekiplerinden Borsa İstanbul'da işlem gören futbol takımlarının sahada aldıkları sonuçlar yatırımcılar tarafından fiyatlandırılıyor. Hafta sonu galip gelen Galatasaray'ın şampiyonluk yarışındaki şansını artırması hisselerinin tavan yapmasına neden olurken, sarı-kırmızılıların hisseleri yüzde 9.94 değer kazandı. Karagümrük'e kaybeden Beşiktaş'ın hisseleri 9,98; Sivasspor'a mağlup olan Fenerbahçe'nin hisseleri ise 9,95 oranında değer kaybetti.

13.05.2021 09:44  Güncelleme: 09:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başarılı sonuçlar olumlu, başarısızlık için ise olumsuz fiyatlamalar söz konusu olabiliyor. Şampiyon olan takım için Türk Futbol Federasyonu'ndan sağlayacağı yayın ve puan gelirleri dışında UEFA'dan Şampiyonlar Ligi de çok önemli gelir kapısı. Bu açıdan borsadaki fiyat hareketlerinin altında olayın maddi boyutu da çok önemli yer tutuyor.

BEŞİKTAŞ VE FENERBAHÇE HİSSELERİ SERT DÜŞTÜ

Süper Lig'de son haftaya girilirken kafa kafaya bir rekabete tanık oluyoruz. Ligin bitmesine bir maç kala Galatasaray'ın Denizlispor'u yenerek şampiyonluk şansını arttırması dün borsada hissesinin tavan yapmasına ve günü yüzde 9.94 primle kapatmasını sağladı. Buna karşılık Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin rakiplerine mağlup olması ise hisselerine sert düşüş olarak yansıdı. Hürriyet'te yer alan habere göre, Beşiktaş yüzde 9.98, Fenerbahçe ise yüzde 9.95 düşüşle günün taban fiyatından kapanış yaptılar.

Ligdeki kıran kırana yarış borsaya da yansıyor! Üç büyüklerin performansları hisselere yansıyor

YARIŞI KAZANANIN HİSSELERİ YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRECEK

Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansı zayıf görülürken yarış daha çok Galatasaray ile Beşiktaş arasında olacak. Son yıllarda pek rastlanılmayan bir görünümle iki takım son haftaya aynı puan ile giriyor ve gol averajı bakımından 2 gol ile Beşiktaş lider. Şampiyonluğu belki de gol averajı belirleyecek. Şampiyon olan takımın borsadaki hissesinin yükselişini sürdürmesi, kaybedenin hissenin değer kaybı olasılığı beklentiler dahilinde. Ancak borsada 'beklenti bitti' satışları da gelebildiği için bunu tavsiye olarak görmemek gerekir. Borsacıların çok bilindik "beklentiler alınır, gerçekler satılır" sözünü de dikkatte tutmakta yarar var. Hafta sonu şampiyonluk düğümü çözülürken hisselerin durumu bayram sonrası pazartesi günü borsada işlemler başlayınca netlik kazanacak.

Son Dakika Ekonomi Üç büyüklerin ligdeki performansları hisselere yansıyor! Borsada kıran kırana yarış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • haso : GALATASARAY ŞAMPIYON OLUR HİSSLERİ TAVAN YAPAR 14 5 Yanıtla
  • Sülo: Bir Fenerbahçeli olarak söylüyorum en üstte Beşiktaş'ın logosu olması lazım lider çünkü dikkat edelim 10 4 Yanıtla
  • hüso: BEŞİKTAŞ ŞAMPİYON DA OLUR KUPALARI DA ALIR HİSSELERİ TAVAN DA YAPAR 6 7 Yanıtla
  • Sedat güler : FENERBAHÇE KAYSERİ spora gollerini atıp rakiplerinin puan kaybetmesini bekliyecek burası TÜRKYE sporda her an herşey olabir borsa uzaya cıkabilir 3 0 Yanıtla
  • Tarhan 74: Sıralamayı yıldızlara göre yapmışlar normal 0 2 Yanıtla
  • Bursa'da 2023 yılında çıkan orman yangınlarında zarar gören araziye 180 bin fidan dikilecek
    14:14 Bursa'da 2023 yılında çıkan orman yangınlarında zarar gören araziye 180 bin fidan dikilecek

    Bursa'da 2023 yılında çıkan orman yangınlarında zarar gören 177 hektarlık orman arazisine 180 bin fidan dikilecek. Bursa Orman Bölge Müdürü Esat Şimşek, yangın sonrası yapılan fidan dikim çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Şimşek, yangında zarar gören alanların orman statüsüne kavuşması için ağaçlandırma ve fidan dikme faaliyetlerinin sürdürüldüğünü belirtti. Ayrıca, Bursa Orman Bölge Müdürlüğü'nün orman yangınlarını önleme ve mücadele konusunda çalışmalara başladığı da aktarıldı.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi İşçileri TİS Görüşmelerinde Tıkanma Nedeniyle Eyleme Çıktı
    14:06 İzmir Büyükşehir Belediyesi İşçileri TİS Görüşmelerinde Tıkanma Nedeniyle Eyleme Çıktı

    Belediye-İş Sendikası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında devam eden TİS görüşmelerinin tıkanması sonucu yaklaşık 6 bin işçi eyleme çıktı. İşçiler, alın terinin karşılığını almak için belediye yönetimi ile görüşmek istediklerini belirtti.

  • Kuşadası Ticaret Odası, Çağrı Merkezi / Müşteri Hizmetleri Hizmet Standartları Eğitimi Düzenledi
    14:02 Kuşadası Ticaret Odası, Çağrı Merkezi / Müşteri Hizmetleri Hizmet Standartları Eğitimi Düzenledi

    Kuşadası Ticaret Odası tarafından düzenlenen 'Çağrı Merkezi / Müşteri Hizmetleri Hizmet Standartları' konulu eğitim, çağrı merkezi sektöründe istihdam sağlamak isteyen ve çağrı merkezi bulunan işletmelerin temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Eğitimde, çağrı merkezi kriterleri, müşteri sadakati, hizmet standartları ve doğru iletişim konuları ele alındı.

  • Sinop'ta TKDK İrtibat Ofisi Açıldı
    13:59 Sinop'ta TKDK İrtibat Ofisi Açıldı

    Sinop'ta Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İrtibat Ofisi açıldı. Vali Mustafa Özarslan, açılışta yaptığı konuşmada, TKDK'nin Sinop'ta hayvancılık yatırımlarından gıda sanayi tesislerine kadar pek çok alanda yatırımcıları bilgilendireceğini belirtti. IPARD III Programı ile Sinop çiftçisine yüzde 50 ile yüzde 75 arasında hibe desteği sunulacak.

  • Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Tüketici İl Hakem Heyetini kabul etti
    13:45 Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Tüketici İl Hakem Heyetini kabul etti

    Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Tüketici İl Hakem Heyetini, Dünya Tüketiciler Günü dolayısıyla kabul etti. Heyet, yürüttükleri çalışmalar hakkında Vali Ünsal'a bilgi verdi. Vali Ünsal, heyete başarılar dileyerek Dünya Tüketiciler Günü'nü kutladı.

  • Enerji Bakanı Bayraktar, maden işçilerinin aileleriyle iftarda buluştu
    13:44 Enerji Bakanı Bayraktar, maden işçilerinin aileleriyle iftarda buluştu

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen heyelan sonrası toprak altında kalan 9 maden işçisinin aileleriyle iftarda bir araya geldi. Bayraktar, çalışmaları yakından inceleyerek bilgi aldı ve kararlılıkla arama çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

  • BIST 100 Endeksi Günün İlk Yarısında Yükseldi
    13:44 BIST 100 Endeksi Günün İlk Yarısında Yükseldi

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 1,54 artışla 8.852,28 puana yükseldi. Endeks, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 134,16 puan arttı. Günün ilk yarısında mali endeks yüzde 1,70, hizmetler endeksi yüzde 1,03, teknoloji endeksi yüzde 3,26, sanayi endeksi yüzde 1,21 değer kazandı. Altının ons fiyatı 2 bin 154 dolar olarak belirlendi.

  • Çevre Bakanı Özhaseki: Bugün 76 Bin Konutun Dağıtımı Gerçekleştirilecek
    13:38 Çevre Bakanı Özhaseki: Bugün 76 Bin Konutun Dağıtımı Gerçekleştirilecek

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Hatay'da gerçekleştirilen bir programda yaptığı konuşmada, bugün çekilecek kura ile 76 bin konutun dağıtımının gerçekleştirileceğini açıkladı. Bakan Özhaseki ayrıca, Hatay'a yapılan yatırımlar hakkında bilgi vererek, depremden bu yana 224 milyar TL'lik yatırım yapıldığını belirtti.

  • Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Genç Girişimcilerle İftar Yaptı
    13:36 Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Genç Girişimcilerle İftar Yaptı

    Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Ticaret ve Sanayi Odası Genç Girişimciler Kurulu üyeleriyle iftarda bir araya geldi. Başkan Alan'ın ev sahipliğinde bir araya gelen genç girişimciler, sorunları ve çözüm yollarını istişare etti. İftar sonrası yapılan toplantıda, şehrin sorunlarına yönelik çözüm önerileri sunuldu ve gelecekte Elazığ'ı yönetecek gençlerin yetişmesi hedeflendi.


Advertisement