Uluslararası Çocuk Meclisi, Muratpaşa'da Toplandı - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Çocuk Meclisi, Muratpaşa'da Toplandı

Muratpaşa Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, 15 ülkenin çocuklarının oluşturduğu Uluslararası Çocuk Meclisi'ni topladı.

23.04.2018 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muratpaşa Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, 15 ülkenin çocuklarının oluşturduğu Uluslararası Çocuk Meclisi'ni topladı.

Muratpaşa Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Muratpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Muratpaşa Kent Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

Törene, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, belediye meclis üyeleri ile Türk ve Uluslararası Çocuk Yetenek Festivali için Antalya'da bulunan 15 farklı ülkeden çocuklar katıldı.

Başkan Ümit Uysal, bayram geleneğine uyarak koltuğunu İrfan İlköğretim Okulu ve Muratpaşa Belediyesi Ermenek Eğitim ve Bilgi Merkezi öğrencilerinden Ela Aktaş'a bıraktı. Başkan Uysal ve Ela Aktaş, 15 ülkeden gelen 30 çocuğu birlikte ağırladı. Çocuklar, kendi ülkelerine özgü hediyeleri Başkan Uysal'a sundu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları daha sonra, konferans salonunda devam etti. Konferans salonunda ilk olarak Muratpaşa Çocuk Meclisi toplantısı yapıldı. Muratpaşa Çocuk Meclisi'ne Ela Aktaş başkanlık yaparken, yardımcılıklarından birini down sendromlu Fadime Memiş üstlendi.

Daha sonra Türk çocuklar ve 15 farklı ülkeden 30 çocuk, Uluslararası Çocuk Meclisi toplantısını başlattı. Çocuklar, "barış" dilerken, Başkan Uysal'la birlikte pasta kesti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uluslararası Çocuk Meclisi, Muratpaşa'da Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement