Uluslararası Hukukçular Birliği'nden Lübnan Ordusuna Kınama - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Hukukçular Birliği'nden Lübnan Ordusuna Kınama

Uluslararası Hukukçular Birliği: "Lübnan ordusunun, Arsal'daki mülteci kamplarında ve Lübnan hapishanelerindeki ihlallere ilişkin siyasi ve hukuki görüşleri nedeniyle avukat Şindeb'in yargılanması talebini kınıyoruz"

09.10.2014 01:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Hukukçular Birliği, Lübnan ordusunun, birlik mensuplarından avukat Tarık Şindeb'in askeri mahkemede yargılanması için yaptığı çağrıyı kınadı.

Birlik tarafından Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman'a gönderilen mektupta, Lübnan hapishaneleri ile Arsal'daki mülteci kamplarında yapılan ihlallere ilişkin beyan ettiği görüşlerinden ötürü Şindeb'e karşı alınan tavır eleştirildi.

Şindeb'in dünyada ve Lübnan'da insan hakları alanında faaliyet gösterdiği ve ülkedeki anayasanın ona gerçekleri açıklama hakkı verdiği belirtilen mektupta, "Lübnan ordusunun, Arsal'daki mülteci kamplarında ve Lübnan hapishanelerindeki ihlallere ilişkin siyasi ve hukuki görüşleri nedeniyle avukat Tarık Şindeb'in yargılanması talebini kınıyoruz" ifadesi kullanıldı.

Şindeb'in ayrıca, keyfi tutuklamalar yapan Lübnan ordusu yetkilileri aleyhine de dava açtığı kaydedilen mektupta, ordu yetkililerinin Şindeb aleyhine şikayette bulunması ve askeri mahkemede yargılanması taleplerinin, Lübnan Anayasası, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi ve Avukatlık Kanunu'na aykırı ve tehlikeli olduğu bildirildi. Mektupta, söz konusu şikayetlerin, "silah ile askeri dilin galip gelmesi için hukuk dilini susturma girişimi" diye yorumlandı.

Hükümetten ordu yetkililerinden şikayetleri konusunda geri adım atmalarını istemesi talep edilen mektupta, aksi takdirde ihlallerin artacağı uyarısında bulunuldu.

Lübnan ordusu geçen hafta, avukat Tarık Şindeb hakkında suç duyurusunda bulunmak için avukatlar sendikasından izin istemişti. Sendika ise şimdiye kadar ordunun avukat ile ilgili talebine izin vermedi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uluslararası Hukukçular Birliği'nden Lübnan Ordusuna Kınama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement