Uluslararası Kogre'ye Büyük Katkı - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Kogre'ye Büyük Katkı

Uluslararası Kogre\'ye Büyük Katkı

DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi'nden Uluslararası Kogre'ye büyük katkılar sunuldu.

09.04.2012 17:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi, Türkiye'de Hacettepe Üniversitesi tarafından iki yılda bir yapılan ve bu yıl sekizincisi Antalya Belek Gloria Golf Resort Otel'de yaklaşık 1500 kişilik katılımla 4-8 Nisan 2012 tarihlerinde gerçekleştirilen VIII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi'ne destek veren kuruluşlar arasında yer aldı. Ayrıca bu kongrede DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi'nden 2 öğretim üyesi oturum başkanlığı, 3 öğretim üyesi panel sunumu, 2 öğretim üyesi kapalı yuvarlak masa toplantısına katılmalarının yanında, fakülte öğretim üyeleri tarafından hazırlanan toplam 12 adet serbest bildiri sunumu yapıldı.

DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Harutoğlu ilgili kongrede "Beslenme, Egzersiz ve Sağlık: Bilimsel Gerçekler" başlıklı panel oturum başkanlığını yürüttü ve kongrede sunulan üç ayrı serbest bildiride çalışma grubu içerisinde yer aldı.

Ayrıca söz konusu kongrede DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Barış Öztürk "Endoplazmik Retikulum Stresi ve Besin Öğeleri" konu başlıklı konferansa oturum başkanlığı yaptı ve "Yetişkin Dönemde Süt ve Süt Ürünleri Tüketimi" konusunda bir panel sunumu gerçekleştirdi. Yrd. Doç. Dr. Barış Öztürk ve Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Can Ergün "Toplum Sağlığı İçin Besin Endüstrisi: Mevcut Sorunlar ve Çözümleri" adlı kapalı yuvarlak masa toplantısına özel davetli olarak katılarak, toplum sağlığı için yayınlanan deklerasyona imza attılar. Ayrıca kongrede Yrd. Doç. Dr. Can Ergün "Obezitede Gen-Diyet İlişkisi" ve Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğr. Gör. Seray Kabaran "Maternal Dönemde Diyet Yağları" konulu panel sunumları gerçekleştirdiler.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Dekan Prof. Dr. Hülya Harutoğlu; DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi ekibinin, VIII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi programında, önemli bilimsel katkılar sunmanın yanında, fakülte öğrencilerin de dahil olduğu araştırma grupları ile yaptıkları yeni bilimsel çalışmalarından oluşan 12 adet serbest bildirinin de sunularak, öğretim elemanları ile öğrenciler arasındaki işbirliğinin güzel bir örneğini gösterdiklerini ve büyük bir ilgiyle karşılandıklarını ifade etti. Prof. Dr. Harutoğlu, bundan sonraki hedeflerinin bilimsel çalışmalara daha çok önem vermek ve uluslararası kongrelere ev sahipliği yapmak olduğunu belitti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Uluslararası Kogre'ye Büyük Katkı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement