Uluslararası Roman Sorunları Çalıştayı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Uluslararası Roman Sorunları Çalıştayı Yapıldı

Uluslararası Roman Sorunları Çalıştayı Yapıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ortaklağında gerçekleştirilen Uluslararası Roman Sorunları Çalıştayı gerçekleştirildi.

08.02.2015 12:55

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ortaklağında gerçekleştirilen Uluslararası Roman Sorunları Çalıştayı gerçekleştirildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklığında gerçekleştirilen Uluslararası Roman Sorunları Çalıştayı Kocaeli'nde bir otelde düzenlendi. Gerçekleştirilen Çalıştaya Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Doç.Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli Vali Yardımcısı Hacı Mehmet Kara,İl Kültür Müdürü Mehmet Kesen ve Roman Federasyonu başkanı Ahmet Çokyaşar katıldı.

Büyükşehir'in ortaklığında gerçekleştirilen programda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın, "Toplumsal entegrasyonu sağlamak ve Büyükşehir olarak bizim görevimiz.Biz bu Romanların eğitim hayatına entegrasyonu konusunda uzmanlar ile çok ciddi çalışmalar gerçekleştirdik.Bu programlarda yer alan ve düzenlenmesinde katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Programda konuşmasını devam ettiren Genel Sekreter Büyükakın, "Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak Roman vatandaşlarımızın eğitim hayatına entegrasyonu, eğitimlerinde bir destek olmak için çeşitli çalışmalar gerçekleştiriyoruz.Kentimizde yer alan bilgievleri bu konuda eğitime olumlu anlamda büyük katkı sağlıyor.Bu çalışmanın özellikle Kocaeli'de yaşayan romanlar için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ortaklığında gerçekleştirilen programda konuşan Roman Federasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar, "Bu çalışmalarda bizlerden desteğini esirgemeyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz"dedi.Öte yandan programda söz alan Vali yardımcısı Hacı Mehmet Kara, "Roman vatandaşlarımızın eğitim ile ilgili olumlu gelişmeler kaydedeceğine inanıyoruz, bu çalıştayın hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ortaklığında gerçekleştirilen çalıştay Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç.Dr. Suat Kolukırık 'ın oturum başkanlığında gerçekleştirildi. Programda Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim görevlisi Prof. Dr. Yılmaz Bingöl tarafından Romanlar üzerine sorun ve çözüm önerileri, Üsküdar Üniversitesi Yrd.Doç.Dr İsmail Barış tarafından Romanlar Üzerine bir çalışma, Dumlupınar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Emine Dinge. tarafından Romanların bugünkü durumunun tarihsel arka planı, Sakarya Üniversitesi Öğretim görevlisi Doç. Dr. Yusuf Gen tarafından Sosyal Mesafe Algısının eğitime etkisi, Avrupa ROman Merkezi Tefik Mahmut tarafından Roma Rights, Sakarya Üniversitesi Öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Hasan Hüseyin Taylan tarafından Romanlar ve Sosyal Dışlanma ve Karatay Üniversitesi araştırma görevlisi tarafından Araştırma görevlisi Dilara Ustabaşı Gündüz tarafından Roman çocukların eğitim hayatına entegrasyonu konulu sunumlar gerçekleştirildi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uluslararası Roman Sorunları Çalıştayı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement