Toronto Film Festivali Sona Erdi - Son Dakika
Kültür Sanat

Toronto Film Festivali Sona Erdi

Toronto Film Festivali Sona Erdi

Tahrir'in belgeseli The Square, festivalde "en iyi belgesel" ödülü aldı.

16.09.2013 03:10  Güncelleme: 09:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

38'inci Toronto Uluslararası Film Festivali (TİFF) sona erdi.

Yarışma içermeyen festivalde, Hüsnü Mübarek'in devrildiği Mısır'daki Tahrir Ayaklanması'nı konu alan The Square filmi, halk jürisince "en iyi belgesel" ödülüne layık görüldü.

Yapımcılığını Mısır asıllı Amerikalı film yapımcısı Jehane Noujaim'in gerçekleştirdiği The Square, Mısır'da Mübarek rejimine karşı başlatılan ayaklanma ve sonrasında yaşananların gerçek görüntülerinden oluşan bir belgesel. 2011 yılı ocak ayından itibaren 2,5 yıl boyunca ekibiyle birlikte binlerce saatlik çekim gerçekleştiren Jehane Noujaim'in eseri, festivali izleyen sanatseverlerce en iyi belgesel olarak oylandı.

Perdelerini WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange'nin hayatını konu alan The Fifth Estate filmi ile açan 38. Toronto Uluslararası Film Festivali (TİFF)'nde halk jürisi, en iyi film ödülüne ise başrolünü Brad Pitt'in oynadığı yapımcılığını ve yönetmenliğini İngiliz film yapımcısı Steve McQuen'ingerçekleştirdiği Bir Kölenin 12 Yılı (12 Years a Slave) filmi aldı.

Gala ve özel gösterimlerde yüzlerce filmin sinemaseverlerle buluştuğu TİFF için Toronto'ya aralarında, Jeniffer Aniston, George Clooney, Nicolas Cage, Brad Pitt, Meryl Streep, Atom Egoyan, Hugh Jackman ve Robert Redford'ın da bulunduğu yüzlerce ünlü yıldız ve yönetmen geldi.

Geçmişte Oscar ödülü kazanan birçok filmin, ilk gösteriminin yapıldığı festival olması sebebiyle,"Oscar Habercisi" olarak da nitelendirilen Toronto Uluslararası Film Festivali, son gün perdelerini, Dan Schechter'ın Life of Crime ve Elmore Leonard'ın The Switch filmleriyle kapattı. 39. TİFF, gelecek yıl 4-14 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek. - Kanada

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Toronto Film Festivali Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement