Ümraniye Belediyesi, Bin 500 Çocuğa Sünnet Töreni Düzenledi - Son Dakika
Güncel

Ümraniye Belediyesi, Bin 500 Çocuğa Sünnet Töreni Düzenledi

Ümraniye Belediyesi, bin 500 çocuğa sünnet töreni düzenlediİSTANBUL, (DHA)- BUGÜNE kadar toplam yirmi üç bin çocuğu sünnet ettiren Ümraniye Belediyesi, bu yıl da bin beş yüz çocuğa sünnet töreni düzenledi.

07.08.2017 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ümraniye Belediyesi, bin 500 çocuğa sünnet töreni düzenledi

İSTANBUL, (DHA)- BUGÜNE kadar toplam yirmi üç bin çocuğu sünnet ettiren Ümraniye Belediyesi, bu yıl da bin beş yüz çocuğa sünnet töreni düzenledi.

Ümraniye Şehitler Meydanı'nda düzenlenen sünnet töreninde çocuklar için, çocuk korosu, Hacivat Karagöz gösterisi, akrobasi, jonklöer ve ilizyon gösterisinden interaktif şov ve çocuk tiyatrosuna kadar birçok etkinlik gerçekleşti.

"BAYRAM HAVASINDA SÜNNET TÖRENİ"

Ümraniye 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda düzenlenen sünnet töreninde konuşan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, "Bin beş yüz çocuğumuzu sünnet ettirdik. Bayram havasında bir sünnet töreni düzenledik. Anne ve babalar için evlatlarının mürvetini görmek çok önemlidir. Ebeveynler, erkekse sünnetini, askerliğini kızsa telli duvaklı gelin olduklarını görmek istiyor. Orta gelir grubuna sahip ailelerin yapabileceği en güzel imkanlarla çocuklarımızı tepeden tırnağa giydirdik. Rabbim anne ve babalarına evlatların acısını, evlatlarında anne ve babalarına acısını göstermesin" dedi.

Sünnet olan Eymen Doğan'ın annesi Fatma Doğan oğlu Eymen'in sünnet olurken korktuğunu ve Ümraniye Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu sünnet düğününün güzel geçtiğini söyledi. Sünnet düğünü organizasyonu düzenlediği için Ümraniye Belediyesi'ne teşekkürlerini ileten Tayfun Altun, oğlu sünnet olurken bakamadığını, oğlundan çok kendisinin korktuğunu söyledi. Oğlu Umut Efe Doğan'ın sünnet olurken korktuğunu belirten İrfan Doğan, "Umut bana, 'Baba ben sünnet olmaktan korkuyorum ama yine de sünnet olacağım' diyordu. Umut sünnet olurken biraz korktu fakat sonradan sakinleşti. Oğlumun sünnet olması beni çok duygulandırdı. Allah tüm mürvetini bana göstersin?? dedi.

"BEN ÇOCUK DEĞİLİM, ARTIK AĞABEYİ OLDUM"

Oğlunu sünnet olmadan önce 'abi olacaksın' diye bilinçlendirdiklerini dile getiren Nezlan Bayıldır, "Doktor iğne yaptığında canı biraz yandı. Sünnet olduktan sonra abi oldum artık demeye başladı. Ümraniye Belediyesi sünnet kıyafetini, hastane işlerini ve düğünü organize etti. Çok mutlu oldum. Artık her şeyi atlatmış olduk. Tüm yetkililere teşekkür ederim?? ifadesini kullandı.

Oğlu Muhammet Yusuf Çamurcu sünnet olan Celalettin Çamurcu ise, "Allah herkese böyle duyguları nasip etsin. Oğlum sünnet olurken korkmadı hatta sevindi sünnet oluyor diye. Ben bebek değilim, adam oldum artık diyor. Ümraniye Belediyesi'ne çok teşekkür ederim. Beş kuruş para harcamadan her şeyimizi kendileri üstlendi" diye konuştu.

Kuran-ı Kerim tilaveti ve Mehter Takımıyla başlayan sünnet düğünü, şov gösterilerinin tamamlanmasından sonra son buldu.

(FOTOĞRAF)

(Tür: İstanbul)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ümraniye Belediyesi, Bin 500 Çocuğa Sünnet Töreni Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement