Umut Nöbeti"Ni Öğleden Sonra Bülent Keneş Tuttu - Son Dakika
Güncel

Umut Nöbeti"Ni Öğleden Sonra Bülent Keneş Tuttu

Umut Nöbeti"Ni Öğleden Sonra Bülent Keneş Tuttu

Haber-Kamera: İhsan YALÇIN / İstanbul DHA Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'e destek vermek amacıyla başlatılan 'Umut Nöbeti'nin 16'ncı gününde, Fox Tv Ana Haber Sunucusu Fatih Portakal ve Haber Koordinatörü Murat Keskin sabah saatlerinde nöbet tuttu.

17.12.2015 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber-Kamera: İhsan YALÇIN/ İstanbul DHA

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'e destek vermek amacıyla başlatılan 'Umut Nöbeti'nin 16'ncı gününde, Fox Tv Ana Haber Sunucusu Fatih Portakal ve Haber Koordinatörü Murat Keskin sabah saatlerinde nöbet tuttu. Öğleden sonra ise nöbeti Today's Zaman Gazetesi yazarı Bülent Keneş ve gazeteciler Celal Başlangıç ile Sait Sefa devraldı.

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü önünde 2 meslektaşıyla birlikte nöbete başlayan Celal Başlangıç, "Can Dündar'dan Erdem Gül'e, Hidayet Karaca'dan Mehmet Baransu'ya, Van'da İdris Yılmaz'dan Vildan Atmaca'ya kadar her kesimden muhalif gazeteciler cezaevinde. Eğer bu kadar geniş bir yelpaze içerisinde gazeteciler tutuklanıyorsa, hüküm giyiyorsa iktidarın bu halktan saklayacağı şeyler var demektir, bu halkın gerçekleri öğrenmesinden korktuğu şeyler var demektir. Şuanda burada olmamızın bütün anlamı da aslında halkın gerçekleri öğrenme hakkının yerine gelmesi için çaba göstermektir" ifadesini kullandı.

"MESLEKLERİNİ YAPTIKLARI İÇİN ONLAR İÇERİDELER"

Toplumu toplum yapan en önemli değerlerden birinin haber alma hakkı olduğunu söyleyen Sait Sefa, "Cezaevindeki arkadaşlarımızın sadece gazeteci oldukları için buradayız. Mesleklerini yaptıkları için onlar içerideler. Hükümet, iktidar ya da hukuksuzluk yapan insanlar gazetecileri tutuklarken onların kimliğine, etiketine ya da ideolojik çizgilerine bakmadılar aslında. Kamuoyunun yararına olabilecek iktidarın da yapmış oldukları yanlışları dile getirecek haberleri yaptıkları için şuan içerideler. Biz buraya gazetecilerin hakkını hukukunu savunmak için geldiğimizde aynı zamanda kamuoyunun ve toplumun da hakkını hukukun savunmuş olmak için geliyoruz. Çünkü haber alma hakkı en önemli haklardan bir tanesi. Toplumu toplum yapan en önemli değer. Eğer o değer cezaevine atılırsa toplum toplum olmaktan çıkar" diye konuştu.

"ONLARLA DAYANIŞMA İÇİN BURADAYIZ"

Bülent Keneş ise "Hiçbir gazetecinin cezaevinde olmaması gerektiği kanaatindeyim. Cezaevinde tek bir gazeteci olsa dahi kendimi özgür hissetmeyeceğimi ifade etmek istiyorum. Bugün buraya içerideki gazeteci arkadaşlarım sadece fikirlerinden, yazdıkları haberlerden, kamuoyunun bilmesi gerektiği yerleri gazetelerine manşet olarak koyduklarından dolayı tutuklu bulunuyorlar. Onlarla dayanışma için buradayız" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Umut Nöbeti'Ni Öğleden Sonra Bülent Keneş Tuttu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement