Unakıtan: Enflasyon Farkları Ödenecek - Son Dakika
Güncel

Unakıtan: Enflasyon Farkları Ödenecek

İncelemelerde Bulunmak İçin Özel Uçakla Konya'ya Gelen Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, 'Emekli ve Çalışanlara Enflasyon Farkı Verilecek. Temmuz-aralık 2006 Dönemindeki Enflasyon Farkı, Emekliye de İşçiye de Ocak Ayında Yansıyacak' Dedi.

07.12.2006 17:00

İncelemelerde bulunmak için özel uçakla Konya'ya gelen Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, ''Emekli ve çalışanlara enflasyon farkı verilecek. Temmuz-Aralık 2006 dönemindeki enflasyon farkı, emekliye de işçiye de Ocak ayında yansıyacak'' dedi. Vergi iadesi uygulamasının kaldırılmasının kayıt dışı ekonomiyi patlatacağı yolundaki iddiaya değinen Bakan Unakıtan, ''Emeklilerde uygulamaya geçtik. Kayıt dışı patladı mı?'' diye konuştu.

Maliye Bakanı Unakıtan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile birlikte özel bir uçakla Konya'ya geldi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'ndan havalimanında ayrılan Bakan Unakıtan, karayoluyla Çumra İlçesi'ne geçti. Bakan Unakıtan'ın, oğlu Abdullah ile damadı Eyüp Sabir Küçük'ün karıştığı ve 4 kişinin öldüğü kaza ardından, ilçeye ziyarette bulunan Bakan Unakıtan, İçeriçumra'da partililer tarafından yolda karşılandı. İlk olarak İçeriçumra Belediye Başkanı Şaban Taşdelen'i ziyaret etti. Bakan Unakıtan gazetecilerin sorularını yanıtlarken emeklilere enflasyon farklarının ödenmeyeceği yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine ' 'Maliye Bakanlığı'nca böyle bir açıklama yapılmadı. Bakanlıktan açıklanmış gibi medyaya yansıma oldu. Emekli ve çalışanlara enflasyon farkı verilmeyecek haberi yanlış. Enflasyon farkları verilecek. Temmuz- Aralık 2006 arasındaki enflasyon farkı Ocak ayında emekliye de işçiye de yansıyacak. Kimsenin şüphesi olmasın'' dedi.

Vergi iade fişi toplanmasının kaldırılması uygulamasının kayıt dışı ekonomiyi patlacağı yönündeki soru üzerine Bakan Unakıtan şöyle cevap verdi:

''Bu konuda Türkiye'yi bilmemek, piyasaları iyi tanımamak ve dünyayı bilmemekten kaynaklanan hatalı yorumlar oluyor. Niye kayıtdışı patlasın ki? Millet zorla fiş toplayacak. 1 sene toplayacaksın. Bunun içinde silintili, yanlış, eski tarihli olanlar var. Bir sürü sıkıntı var. Bunun sıkıntısını çekiyoruz. KDV'ye hızlı geçiş oldu. 'Millet alışsın' diye kondu. Yıllar geçtikten sonra olmaz. Dünyanın hiç bir yerinde böyle bir uygulama kalmadı. Emeklilerde uygulamaya geçtik. Kayıt dışında eksiklik oldu mu? Bunu söylemek fevk^alade hatalı. Vergiler arttı. Ülkemizde fiş yayılıyor. 'Uygulamanın kaldırılması, kayıt dışı ekonomiyi patlatır' demek yanlış.''

Bakan Unakıtan ardından, Çumra Kaymakamı Ahmet Turhan'ı ziyaret ederken Kaymakamlık çıkışında sokakta toplananları selamladı.

Ali GÜLER- İsmail AKKAYA/KONYA, (DHA)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Unakıtan: Enflasyon Farkları Ödenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement