'Üniversiteler Sürece Pozitif Katkıda Bulunmalı' - Son Dakika
Güncel

'Üniversiteler Sürece Pozitif Katkıda Bulunmalı'

\'Üniversiteler Sürece Pozitif Katkıda Bulunmalı\'

Prof.Dr.Çetinsaya, "Üniversitelerimiz çözüm sürecinin bir parçası olmalı, çözüm sürecine pozitif katkılarda bulunmalı" dedi.

15.05.2013 14:22  Güncelleme: 11:23

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof.Dr. Gökhan Çetinsaya, YÖK üyelerinden oluşan heyetle Şırnak'a gelerek incelemelerde bulundu. Prof.Dr. Çetinsaya, "Üniversitelerimiz çözüm sürecinin bir parçası olmalı, çözüm sürecine pozitif katkılarda bulunmalı" dedi.

YÖK Başkanı Prof.Dr. Gökhan Çetinsaya, kurul üyelerinden oluşan bir heyetle geldiği Şırnak'ta Vali Vahedttin Özkan'ı makamında ziyaret etti. Vali Özkan, eğitim hizmetlerinin yaygınlaştırılmasından dolayı Şırnak ve bölgeye yaptıkları hizmetlerden dolayı Prof.Dr. Çetinsaya'ya teşekkür etti.

YÖK Başkanı Prof.Dr. Gökhan Çetinsaya ve beraberindeki heyet daha sonra Şırnak Üniversitesi'ne geçerek Rektör Prof.Dr. Ali Akmaz'ı makamında ziyaret etti. Prof.Dr. Akmaz, YÖK Başkanı Çetinsaya ve beraberindekileri ağırlamanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Prof.Dr. Çetinsaya ise, YÖK üyeleri Prof Dr. Osman Öztürk ve Prof Dr. Mehmet Emin Yılmaz ile Genel Sekreter Prof Dr. Muhittin Ataman ile birlikte Şırnak'ta olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şöyle dedi:

"Pazartesi günü Batman'da başladık, dün Siirt'teydik. Bugün Şırnak tayız. Yarın kısmet olursa Hakkari, Cuma günü de Diyarbakır'a intikal edeceğiz. Böylece bir haftayı geçirmiş olacağız. Üniversitelerimizi ziyaret ederek bizzat hocalarla, öğrencilerle, rektörlerle, senato üyeleri ile görüşerek üniversitelerimizin sorunlarını bizzat yerinde görerek, ama aynı zamanda çözüm süreci ile ilgili istişarelerde bulunarak, çünkü inanıyorum."

"ÜNİVERSİTELER ÇÖZÜM SÜRECİNE POZİTİF KATKIDA BULUNMALI"

Üniversitelerin, çözüm sürecine pozitif anlamda katkıta bulunması, sürecin parçası olması geketiğini bildiren Prof.Dr. Çetinsaya, şunları söyledi:

"Üniversitelerimiz çözüm sürecinin bir parçası olmalı, çözüm sürecine pozitif katkılarda bulunmalı. Kısa vadede amacımız bu. Uzun vadede ise çözüm süreci başarı ile sonuçlanır, sonuçlanmaz, bu üniversitelerimizi nasıl kalkındırabiliriz? Nasıl daha ileriye götürebiliriz, potansiyelleri nasıl ileriye vardırabiliriz diye şimdiden düşünmek lazım, konuşmak lazım. Bu gün bunları değerlendireceğiz. Öğretim üyelerimiz çözüm sürecini en çok isteyen kişiler. Üniversitelerin potansiyelini gerçekleştirebilmek için zaten bu havayı, bu iklimi, bu ortamı yaratmamız lazım. Ben herkesin eline standart bir yapılacaklar listesi vermek taraflısı değilim. Her üniversite her birey kendi ilini, özeliklerine göre, sosyal bölgeye göre, mutlaka bir şey yapacaktır. Bu sınıfta hocaların öğrencilere konuyu anlatmaları da olabilir, kampüslarde yapılacak faaliyetler de olabilir. Üniversitelerin öğretim üyelerinin, o ildeki hizmetleri ve çalışmaları gayretleri de olabilir. O yüzden her manada değerlendirmemiz lazım."

Konuşmaların ardında Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ali Akmaz, Çetinsaya ile Cudi Dağı üzerinde duran Nuh'un gemisini sembolize eden bir maket ve çeşitli kitaplar hediye etti. - Şırnak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Üniversiteler Sürece Pozitif Katkıda Bulunmalı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement