Üniversiteli Kıza 'Özgecan Tehdidi'nde Bulunan Minibüs Şoförüne Beraat - Son Dakika
Güncel

Üniversiteli Kıza 'Özgecan Tehdidi'nde Bulunan Minibüs Şoförüne Beraat

Üniversiteli Kıza \'Özgecan Tehdidi\'nde Bulunan Minibüs Şoförüne Beraat

Konya'da, minibüsüne binen 20 yaşındaki R.U. ile tartıştıktan sonra "İkinci bir Özgecan, olayı neden yaşanmasın" dediği iddiasıyla yargılanan minibüs şoförü, beraat etti.

22.11.2015 10:49  Güncelleme: 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da yaklaşık 8 ay önce Selçuk Üniversitesi öğrencisi 20 yaşındaki R.U.'nun kampus içinde güzergah dışına çıktığını söyleyerek tartışırken 'İkinci bir Özgecan, olayı neden yaşanmasın' dediği iddiasıyla hakkında 'tehdit ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından dava açılan minibüs şoförü 26 yaşındaki E.A.D., beraat etti.

DURAKTA BİR SÜRE TRAMVAYI BEKLEDİ

Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi R.U., geçen 27 Mart günü saat 14.40'da dersten çıkıp, Alaeddin Keykubat Kampusu içinde durakta bir süre tramvayın gelmesini bekledi.

MİNİBÜSTEKİ YOLCULAR TAMAMI İNDİ

Tramvayın gelmemesi üzerine R.U., kampus içinden geçen bir minibüsü durdurup bindi. Minibüs şoförü E.A.D., şehir içine gitmediğini ancak, giden minibüse aktarma yapabileceğini söyledi. Minibüs, kampus içinde bir süre gittikten sonra içinde bulunan 2-3 yolcu da indi.

ŞOFÖR ARACI GÜZEGAH DIŞINA ÇIKARDI

İçindeki yolcular indikten sonra iddiaya göre minibüs, güzergah dışına çıkıp yine kampus içindeki Ziraat Fakültesi arkasındaki ağaçlık alanın bulunduğu caddeye döndü. Bunun üzerine telaşlanan R.U., iddiaya göre şoför E.A.D.'ye nereye gittiğini sorup, inmek istediğini söyledi.

GENÇ KIZA SORULAR SORMAYA BAŞLADI

İddiaya göre şoför E.A.D., genç kıza nerede okuduğunu, nereli ve nerede yaşadığı hakkında sorular sormaya başladı.

"İKİNCİ BİR ÖZGECAN OLAYI NEDEN YAŞANMASIN"

Genç kız, şoföre tekrar 'Neden ormanlık alana gidiyorsunuz?' diye sorması üzerine iddiaya göre şoför E.A.D., aynaya bakarak, geçen Şubat ayında Mersin'de bindiği minibüste öldürülen Özgecan Aslan'ı kast ederek "İkinci bir Özgecan olayı neden yaşanmasın?" dedi.

MİNİBÜSTEN İNDİ, POLİSE HABER VERDİ

R.U., bunun üzerine bağırarak inmek istediğini söyledi. R.U.'nun telefonunun çalması üzerine şoför, minibüsü durdurdu. R.U. da hızla minibüsten indi. Minibüsten indikten sonra şoförün kendisini aynadan gözetlemeye devam ettiğini öne süren R.U., polise haber verdi.

İFADE VERDİKTEN SONRA SERBEST KALDI

Genç kızın şikayeti üzerine polis, kampus içerisindeki mobese kameralarından minibüsün plakasını tespit ederek E.A.D.'yi minibüs durağında yakalayarak gözaltına aldı. R.U., tarafından polis merkezinde teşhis edilen E.A.D., ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

ŞOFÖRÜN İŞİNE SON VERİLDİ

İşine son verilen E.A.D., hakkında başlatılan soruşturma kapsamında 'Kişiyi hürriyetten yoksun bırakma ve tehdit' suçlamalarıyla ilgili 7'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz olarak yargılanmaya başlandı.

"ÖZGECAN CİNAYETİ GİBİ OLMAZ"

Mahkemede görülen ilk duruşmada tutuksuz yargılanan şoför E.A.D., müşteri olarak minibüse aldığı R.U.'nun tedirgin olduğunu görerek sakinleştirmek için konuştuğunu ile sürerek "Özgecan cinayeti gibi olmaz merak etme" gibi sözler söylediğini belirtti. R.U., kısa mesafe olduğu için de güzergah dışına çıktığını belirtti.

BİLİRKİŞİ HEYETİ 'GÜZERGAH DIŞI' DEDİ

Konya 7'nci Asliye Ceza Mahkemesi, trafik bilirkişilerinden olay yerinin minibüs güzergahı olup olmadığının tespit edilmesi için keşif yapılmasını istedi. Bilirkişi heyeti mahkemeye sunduğu raporda, minibüs sürücüsü E.A.D.,'nin olayın yaşandığı sırada güzergah dışında olduğunu bildirdi.

'HÜRRİYETİ YOKSUN KILMADAN' 6 AY CEZA

Mahkeme, geçen 12 Kasım tarihinde sonuçlandı. Davaya katılmayan minibüs sürücüsü E.A.D.'ye 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan 6 ay hapis cezası verildi.

Mahkeme hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

'ÖZGECAN TEHDİTİNE' BERAAT VERİLDİ

Minibüs şoförü E.A.D., kız öğrenciyi tehdit suçundan ise delil yetersizliğiyle beraat etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Üniversiteli Kıza 'Özgecan Tehdidi'nde Bulunan Minibüs Şoförüne Beraat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (21)

  • pillow fighter: çok şükür ki böyle olaylar yüzde 99u müslüman olan bir ülkede olmuyor :)) canımsınız 5 22 Yanıtla
  • Tuba: Bunlar serbest kaldıkça hergün Özgecanlarımız gidecek Rabbim kurtarsın kızlarımızı 14 1 Yanıtla
  • davut: bukiz haber olmak şöhret olmak için yaptıği bu tiyatrodan dolayi madur ettıği şöforden fuzuli ,işkal ettigi mahkemeden dolayi mahkeme bu kizi yalan konuşmak iftıra atmaktan dolayi tutuklamaliydi.konuşmalarinin yalan olduğu nu anlayamayan beyınsızdır 3 11 Yanıtla
  • Karizma: Benimde kızlarım var rabbim böle şerefsizleri isla etsin inşallah... 12 1 Yanıtla
  • Aslan: Enaz 5 yıl almalıydı 11 1 Yanıtla
    TİM07: az yazmıssın pisliğe....ama kıza helal olsun davanın peşin de aferin...... 1 1
  • Ya sabır: Abartmışsınız ya 1 9 Yanıtla
  • ÖĞRETMEN: Ozgecan cinayetinin zanlısına hak ettiği ceza verildi mi ki bu olaya ceza verilsin o canavar asılsaydı bugün bu olaylar olmazdı ne yazıkki adalet yok bu ülkede 9 0 Yanıtla
  • Birisi: Şimdi bu kızın abisi veya bir akrabası o minibüs şöförünü gidip öldürse veyahut bir zarar verse yapanada beraat vereceklermi acaba. 8 0 Yanıtla
    burucu: Önce o şöförü bir güzel dövecen sonrada vites topuzuyla imtihan edecen. 9 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement