Ünlü Fransız Aşçılık Okulu "Le Cordon Bleu'da" Türk Yemeği Kursu Verildi - Son Dakika
Dünya

Ünlü Fransız Aşçılık Okulu "Le Cordon Bleu'da" Türk Yemeği Kursu Verildi

Paris'te 1895 yılında kurulan mutfak sanatları okulu ‘Le Cordon Bleu’ gelen yoğun istekler üzerine evlerinde Türk yemeği yapmak isteyen yabancılara ‘En iyi Türk yemek tarifleri’ yazarı Leyla Güz’ün öncülüğünde Türk yemeği yapma kursu verdi.

23.03.2014 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Paris'te 1895 yılında kurulan mutfak sanatları okulu 'Le Cordon Bleu' gelen yoğun istekler üzerine evlerinde Türk yemeği yapmak isteyen yabancılara 'En iyi Türk yemek tarifleri' yazarı Leyla Güz'ün öncülüğünde Türk yemeği yapma kursu verdi.

Eğitimlerin ödüllü aşçılar tarafından verildiği ve 20 ülkede, 40'ı aşkın uluslararası okulda yılda 20.000 öğrenciye eğitim veren 'Le Cordon Bleu'da uzun soluklu yemek kursu eğitimlerinin yanı sıra isteyenlere günlük yemek tarifleri de veriliyor. Le Cordon Bleu'da daha evvel Türk Gastronomi uzmanlarının uzun soluklu ders vermelerine karşın bu sefer ilk kez evinde Türk yemeği yapmak isteyenlere uygulamalı günü birlik kurs verildi.

Uzun zamandır Fransa'da yaşayan ve " En iyi Türk yemek tarifleri "kitabının yazarı Leyla Güz de, Le Cordon Bleu'nun özel isteği üzerine Türk yemeği yapmayı öğrenmek isteyen bir gruba "Çerkez tavuğu ile kabak dolması ve pirinç pilavı "yapmasını gösterdi. İlk kez günlük olarak Türk yemeği yapmak isteyenlere kurs verdiklerini belirten Gastronomi yazarı Güz, atölye çalışması ile yemek yapmak isteyenlere çeşitli yemekleri öğrettiklerini ifade etti. Öte yandan aynı gün okulun başka bir salonunda ise, usta aşçıların hazırladıkları yemekler Gastronomi jürisi tarafından seçilerek en iyilerine sertifika verme işlemi gerçekleşti.

Dünyanın en ünlü mutfak sanatları eğitimini sunan kurum olan Le Cordon Bleu, gastronomi ve ağırlama yönetimi üzerine eğitimler veren dünyaca ünlü bir aşçılık okuludur. Okulun, Paris - Fransa, Londra-İngiltere, Adelaide- Avustralya, Sydney-Avustralya, Melbourne-Avustralya, Tokyo- Japonya, Kobe-Japonya, Seoul- Kore, Ottowa-Canada, Mexico City-Meksika, Lima-Peru ülkelerinde kampüsleri bulunmaktadır. Le Cordon Bleu bugüne kadar bilinen ve ödüllendirilmiş birçok yıldız yetiştirmiştir. Bunlardan bazıları ise Dione Lucas, Julia Child, Nancy Silverton, Nathalie Dupree, Eric and Bruce Bromberg, Allen Susser, James Peterson, Lydia Shire, Giada de Laurentiis, Gaston Acurio ve Ming Tsai'dir. - PARİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Ünlü Fransız Aşçılık Okulu 'Le Cordon Bleu'da' Türk Yemeği Kursu Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement