Ürdünlü çocuğa tokat atan şahıs ev hapsi cezası aldı - Son Dakika
Güncel

Ürdünlü çocuğa tokat atan şahıs ev hapsi cezası aldı

Sitede çıkan tartışmada küçük çocuğa tokat attığı görüntüleri sosyal medyada yer alan şüpheliye ev hapsi cezası verildi.

06.10.2019 21:29  Güncelleme: 21:41

Mersin'in Mezitli ilçesindeki sitede oynayan çocuklar arasında tartışma çıktı. Tartışma ailelerin de müdahil olmasıyla büyüdü, ihbar üzerine olay yerine gelen İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafları ayırdı.

ÜRDÜNLÜ ÇOCUĞA TOKAT ATTI

Olay sırasında N.K. isimli site sakininin, 5 yaşındaki Suriye uyruklu ve Ürdün vatandaşı A.K'ye tokat attığı görüntüleri sosyal medyada yayıldı. Tepki çeken görüntüler üzerine harekete geçen ekipler zanlıyı gözaltına aldı.

EV HAPSİ VERİLDİ

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen N.K'ye sulh ceza hakimliğince ev hapsi cezası verildi.

Balkondan çekildiği sanılan sosyal medyadaki görüntülerde iki kadının, çocuklar yüzünden tartışması yer alıyor. Kayıtların devamında olay yerine gelen N.K'nin, bir çocuğa sertçe tokat atarak yere düşürdüğü ve çocuğun ablasını itekleyerek siteden kovmaya çalıştığı görülüyor.

Türk ve Ürdünlü 4 çocuğun bir sebepten dolayı kavga ettiğinin aktarıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Türk çocuklardan birinin dişi kırılmış, diğeri ise basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek tarzda yaralanmıştır. Daha sonra olay yerine gelen ve Türk çocuklardan birinin babası olan N.K, sosyal medyada da görüldüğü üzere Ürdünlü çocuklardan birine vurarak yere düşürmüş, yerde de ayağıyla iteleyerek yaralanmasına sebebiyet vermiştir. Ayrıca Ürdünlü çocuğun ablasını da omzundan iki kez iteklemiştir. Ürdünlü çocuğa şiddetli sekilde vurarak yere düşmesine sebebiyet veren N.K, Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan'ın talimatıyla gözaltına alınmıştır."

AİLE VE ÇOCUĞA PSİKOLOJİK DESTEK

Mersin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından çocuğa ve ailesine psikolojik destek verileceği öğrenildi. Bu arada, Mersin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Veysel Topkaya ve Mersin İl Göç İdaresi Müdürü Nalan Yetim aileyi ziyaret ederek, küçük çocukla yakından ilgilendi. Topkaya, çocuğun şiddetten dolayı uğradığı travmayı atlatabilmesi için çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Şu anda bir sıkıntı yaşanmadığını dile getiren Topkaya, "Ailemizle beraberiz. Görüşmelerimiz devam ediyor. Devlet olarak ailemizin her zaman yanındayız." dedi.

"BÜTÜN ÜLKEYİ SORUMLU TUTAMAYIZ"

Çocuğunun darp edilmesiyle ilgili kendine görüntü geldiğini anlatan baba Khaıdı, "Siteye geldim. Bahçede kalabalık vardı. 'Neden çocuğuma vurdun' demeye kalmadan çocuğumu darbeden kişi tarafından ben darbedildim. Biz şikayetçi olduk. Yaşanan durumdan Türkiye sorumlu değil. Bir kişi yüzünden bütün ülkeyi sorumlu tutamayız. Türk vatandaşları ve Ürdün vatandaşları kardeştir." dedi.

"YASAL SÜRECİN TAKİPÇİSİYİZ"

Ailenin avukatı Hibe Gökalp de dün gece site içerisinde yaşanan tartışma sonrasında üzücü bir olayın meydana geldiğini kaydetti. Konuyla ilgili şikayetçi olduklarını belirten Gökalp, "Yasal sürecin takipçisiyiz. Konuyla ilgili basında ailenin sınır dışı edildiğine dair bilgiler yer alıyor. Böyle bir şey konu söz konusu değildir. Çocuk, yaşadığı olay nedeniyle siteye ve eve gelmek istemiyor. Psikolojisi yaşanan olaydan dolayı etkilenmiştir. Hukuki anlamda takipte olacağız." diye konuştu.

Ürdünlü çocuğa tokat atan şahıs ev hapsi cezası aldı

Son Dakika Güncel Ürdünlü çocuğa tokat atan şahıs ev hapsi cezası aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (19)

  • ne garip: çoçuğa dayak atan türk olamaz. hayvan olamaz. belki ucube denebilir. iyiki orada değildim. olay çoçuk ise ırk önemli değil. insanlık önemli. 8 6 Yanıtla
  • 3434: türk çocukların dişi kırılmış bınun hesabını kim verecek.bizim kadar kendi vatandaşını atıp yabancı mereklısı bir ülke daha yoktur.bir bitmediler. 9 5 Yanıtla
    kırbaç 4: çocuk çocuk anlamadın heralde konuyu 1 1
  • faruk: dişi kırılan Türk cocugunun evinede gitseydiniz sayın nalan yetim hanımefendi. 10 1 Yanıtla
  • samsunlu: ülkemize gelip huzur bozdular bizim çocukların psikolojisi ne olacak onu sorgulayan yok 3 4 Yanıtla
  • Gökhan: Pislikler hastalık getirdiler ülkeye 4 3 Yanıtla
  • Yapmaya: Küçük çocugun kuşu öldü diye taziyeye giden peygamber efendimizin ümmetinin yaptığı işe bak ahirette o cocugun değil peygamber efendimizin yüzüne nasıl bakacan kucucuk cocugun kul hakkına girdin kücücük cocuk be ne yapmış olabilir en fazla ? 6 0 Yanıtla
    Sahimi: Bırakın bu işleri. 1 0 mal: dişi kırılmış laaaa 0 0
  • kürtoğlukürt: alın size adalet hücre cezası alacağına istirahat ödülü aldı adaletiniziiii 3 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement