Uşak'ta "Herkes İçin Erasmus +" Programı Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

Uşak'ta "Herkes İçin Erasmus +" Programı Tanıtıldı

Uşak\'ta "Herkes İçin Erasmus +" Programı Tanıtıldı

Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajans (UA) tarafından düzenlenen "Herkes İçin Erasmus +" bilgilendirme toplantısı yapıldı.

24.01.2014 20:08

Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajans (UA) tarafından düzenlenen "Herkes İçin Erasmus +" bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya Vali Mehmet Ufuk Erden, Vali Yardımcısı Ferhat Kurtoğlu, İl Emniyet Müdür Ogün Toprak, Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı Bülent Özcan, protokol üyeleri, daire müdürleri, ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Ulusal Ajans (UA) Proje Uygulama Başkanı Bülent Özcan, "Erasmus +" projesi ile ilgili bilgi verdi. Erasmus Eğitim ve Staj Programı kapsamında son 10 yılda 370 bin kişinin Avrupa ülkelerinde eğitim gördüğünü söyleyen Özcan, sistemden daha fazla kişinin faydalanmasını amaçladıklarını ifade etti.

Türkiye'nin Erasmus fonunu kullanan Avrupa ülkeleri arasında Almanya ve Fransa'dan sonra üçün sırada yer aldığını kaydeden Özcan, "Erasmus eğitim ve staj programlarından artık herkes faydalanabilir. Program kapsamında daha fazla kişiyi Avrupa ülkelerine göndermeyi amaçlıyoruz. Son on yılda 102 bin proje başvurusu oldu, 25 bin projeye yaklaşık 26 milyon avro mali destek sağlandı" dedi.

2014 - 2020 yılları arasını kapsayan Erasmus+ Programı ile kişilere yaş ve eğitim geçmişlerine bakılmaksızın yeni beceriler kazandırılması, onların kişisel gelişimlerinin güçlendirilmesi ve istihdam olanaklarının arttırılması amaçladığını belirten Vali Mehmet Ufuk Erden, "Eğitim, öğretim, gençlik ve sporu güçlendirmek amacıyla Türkiye için önümüzdeki yedi yıl boyunca 14,7 milyar Avro hibe sağlanacak olan Erasmus+ programı ile yurt dışında öğrenim görme, sosyal faaliyetlerde gönüllü olabilme, öğrenim hareketliliğinde bulunma ve çalışarak kazanma fırsatları sunulacak, dil eğitimi desteklenecek, özellikle yerel sporların geliştirilmesi ve sporda şiddete karşı geliştirilen kaliteli projelere destek verilecek gençlerimizi önemli fırsatlar sunmaktadır. Yeni dönemde ilimizde başarılı projelerin gerçekleştirileceğine inanıyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Avrupa Birliği Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı uzmanlarınca Erasmus+ Programı hakkında sunum yapıldı. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uşak'ta 'Herkes İçin Erasmus +' Programı Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement