Ustaların Klasik Türk Sanatları Sergisi" - Son Dakika
Kültür Sanat

Ustaların Klasik Türk Sanatları Sergisi"

TBMM Milli Saraylar'a bağlı Klasik Türk Sanatları Merkezi'nin usta öğretici ve öğrencileri tarafından hazırlanan eserlerin yer alacağı, "Ustaların Klasik Türk Sanatları Sergisi" yarın açılacak.

05.11.2015 10:59

TBMM Milli Saraylar'a bağlı Klasik Türk Sanatları Merkezi'nin usta öğretici ve öğrencileri tarafından hazırlanan eserlerin yer alacağı, "Ustaların Klasik Türk Sanatları Sergisi" yarın açılacak.

TBMM Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Klasik Türk Sanatları Merkezi, klasik sanatların yaşatılması ve gelecek asırlara özünü kaybetmeden yeni şeyler söyleyebilmesi için 2004'te Yıldız Sarayı Ferhan binalarında kuruldu.

Hat, tezhip, minyatür, ebru ve Osmanlı Türkçesi derslerinin ücretsiz verildiği ve her yıl yaklaşık 200'e yakın öğrencinin öğrenim gördüğü merkezde, usta eğitmenler sanatlarını icra ederek, öğrencilere tüm bilgi ve birikimlerini aktarıyor.

Milli Saraylar Klasik Türk Sanatları Merkezi'nde Levent Karaduman hat, Nilüfer Kurfeyz ve Selim Sağlam tezhip, Taner Alakuş minyatür ve Hikmet Barutçugil ebru dersleri veriyor.

Klasik Türk Sanatları Merkezi'nin usta öğretici ve öğrencileri tarafından hazırlanan eserlerin yer alacağı sergi, yarın 17.00'de Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluşacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Ustaların Klasik Türk Sanatları Sergisi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement