Vali Çakacak'tan "Yılın Babası"Na Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Vali Çakacak'tan "Yılın Babası"Na Ziyaret

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, koruyucu babası olduğu 13 yaşındaki Kader'e böbreğini bağışlayan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından "Yılın babası" seçilen Mustafa Boyraz'ı ziyaret ederek kutladı.

18.06.2017 21:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, koruyucu babası olduğu 13 yaşındaki Kader'e böbreğini bağışlayan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından "Yılın babası" seçilen Mustafa Boyraz'ı ziyaret ederek kutladı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Çakacak ve eşi Kevser Çakacak, 8 yaşındayken eşi ile koruyucu ailesi olduğu 13 yaşındaki Kader'e böbreğini veren, bu örnek davranışla da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından "Yılın babası" olarak ödüllendirilen Boyraz'ı 75. Yıl Mahallesi'ndeki evinde ziyaret etti.

Fedakar davranışından dolayı Boyraz'ı kutlayan Çakacak, "Bu fedakarlık örneği tüm insanlığa örnek teşkil edebilecek bir davranıştır." ifadesini kullandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının "Koruyucu aile" uygulamasının son derece faydalı ve başarılı olduğunu belirten Çakacak, bu sayede birçok çocuğun yeni bir aileye kavuşarak geleceğe daha büyük umutlarla bakabildiğini kaydetti.

Mustafa Boyraz da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, anne babalığın sadece kan bağıyla değil, can bağıyla da mümkün olduğunu vurguladı.

Boyraz, Kader gibi daha nicelerinin bu tür yardımlara ihtiyaç duyduğuna dikkati çekerek, bu nedenle organ bağışı konusunda son derece duyarlı olunması gerektiğini sözlerine ekledi.

Anne Azize Boyraz ise Kader hayatlarına girdikten sonra, eşinin kurtulamaz denilen bir trafik kazasından kurtulduğunu ve böbrek nakli için yapılan rutin tetkikler sırasında tesadüfen safra kesesi kanseri teşhisi konulduğunu belirterek, erken teşhis sayesinde de eşi Mehmet Boyraz'ın bir kez daha hayata tutunduğunu ve bunun bir mucize olarak gördüğünü ifade etti.

Kader Yılmaz da yeni yaşamı için büyük hayaller kurduğunu aktararak, geçen hafta girdiği bursluluk sınavını kazanması halinde bursunu ve çok değer verdiği saçlarını hasta çocuklara umut olması açısından LÖSEV'e bağışlamak istediğini ifade etti.

Diyaliz hastası 13 yaşındaki Kader Yılmaz, koruyucu babası Mustafa Boyraz'dan alınan böbreğin nakledilmesiyle sağlığına kavuşmuştu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da önceki gün düzenlenen etkinlikte Mustafa Boyraz'a Babalar Günü dolayısıyla "Yılın Babası" ödülünü vermişti.

Vali Çakacak\'tan "Yılın Babası"Na Ziyaret
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vali Çakacak'tan 'Yılın Babası'Na Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement