Vali İbrahim Özçimen Öğrencilerle Kitap Okudu - Son Dakika
Yerel

Vali İbrahim Özçimen Öğrencilerle Kitap Okudu

Bolu Valiliği ile Bolu Belediyesi işbirliğinde gençleri kitap okumaya yönlendirmek için düzenlenen Kitap Günleri'nde Vali İbrahim Özçimen ve protokol üyeleri, öğrencilerle birlikte kitap okudu.

03.05.2013 16:15

Bolu Valiliği ile Bolu Belediyesi işbirliğinde gençleri kitap okumaya yönlendirmek için düzenlenen Kitap Günleri'nde Vali İbrahim Özçimen ve protokol üyeleri, öğrencilerle birlikte kitap okudu.

Bu yıl birincisi düzenlenen Kitap Günleri'ne Türkiye'nin çeşitli illerinden 33 yayınevi katıldı. D-100 Karayolu kenarındaki Atatürk Orman Parkı'nda bulunan salonda düzenlenen etkinliğe Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Belediye Başkan Vekili Haluk İnceler, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emin Semercioğlu, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı. Vali Özçimen başta olmak üzere daire müdürleri ve öğrenciler bir süre birlikte kitap okudu. Tören alanında açılan stantları gezen öğrenciler, piyasa değerinin yarı fiyatına kitapları satın aldı. Türkiye'de okuma oranlarının düşük olmasına dikkat çeken Bolu Valisi İbrahim Özçimen, "Ülkemizde ekonomik, sosyal ve siyasal alanlarda önemli gelişmeler olmasına rağmen dergi, kitap, gazete okuma konusunda hala problemlerimiz devam etmektedir. Bu sorunu çözecek kişiler ise kitap okuma alışkanlığını kazanan gençler olacaktır. Okumak, doğduğu andan itibaren birçok eğitim süreci geçiren insan için en kolay ve en etkili öğrenme yoludur. Sahip oldukları bilgileri bu yolu kullanarak edinen gelişmiş ülkeler, günümüzde daha fazla kitap okuma alışkanlığına sahip olmanın sağladığı avantajları her alanda yaşamaktadırlar. Geri kalmış toplumların karşılaştıkları sorunların birçoğunun kaynağında ise okumamak dolayısıyla eğitimsizlik yer almaktadır" diye konuştu.

Vali Özçimen'in konuşmasının ardından stantlar gezildi. Daha sonra protokol üyeleri öğrencilerle sohbet etti. - BOLU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali İbrahim Özçimen Öğrencilerle Kitap Okudu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement