Vali Küçük: "Daha Fazla Anlayışa ve Empatiye İhtiyacımız Var" - Son Dakika
Yerel

Vali Küçük: "Daha Fazla Anlayışa ve Empatiye İhtiyacımız Var"

Vali Küçük: "Daha Fazla Anlayışa ve Empatiye İhtiyacımız Var"

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Medeniyetler Diyalogu Uluslararası Sempozyumu Şanlıurfa oturumuna katıldı.

06.05.2014 21:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Medeniyetler Diyalogu Uluslararası Sempozyumu Şanlıurfa oturumuna katıldı.

National Geographic'in öncülüğünde, Medeniyet Araştırmaları Merkezi'nin ev sahipliğinde Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bahçeşehir Üniversitesi, İBB, Bilkent Üniversitesi, Medeniyetler İttifakı Enstitüsü ve Türk Tarih Kurumu'nun katkılarıyla düzenlenen 2. Uluslararası Medeniyetler Diyaloğu Sempozyumu, Nevali Otel'de yapıldı. Sempozyuma Vali İzzettin Küçük'ün yanı sıra Başbakan Başmüşaviri ve BM Medeniyetler İttifakı Eşgüdüm Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bekir Karlığa, Vali Yardımcıları Cengizhan Yılmaz ve Aylin Kırıcı Duman, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahmut Kırıkçı, National Geographic Vakfı Başkanı Christopher Thornton, akademisyenler ve çok sayıda yerli ve yabancı davetli katıldı.

Sempozyumda açılış konuşmasını yapan Şanlıurfa Valisi İzzetin Küçük, "Yaptığınız çalışma çok kıymetli ve çok önemli bir çalışma. Çünkü gerçekten günümüzde eskisi gibi steril devletler ve ülkeler yok, globalleşen bir dünyadayız ve bu globalleşen dünyada sorunlarımız da, karşılaştığımız felaketler de ortak. Küresel ısıma, uluslararası terörizm ve pek çok sınır anlaşmazlığı. Eğer sorunlar ortaksa, artık kendi kabuğuna çekilerek bu sorunlara çözüm bulmak mümkün değil" dedi.

"Medeniyetler diyaloğu bu sorunların çözümünde bizlere çok yardımcı olacaktır" diyen Vali Küçük, "Bu dünyada daha fazla anlayışa ve empatiye ihtiyacımız var. Artık korkular, şüpheler, birbirimiz hakkındaki ön yargılar ve kötü düşünceleri bu tür değerli çalışmalarla geride bırakacağımıza inanıyorum" dedi.

Alman filozof Arthur Schopenhauer'ın "Birbirlerini en çok büyüleyenler, birbirlerini en çok tamamlayanlardır" ve mutasavvıf filozof Yunus Emre'nin "Sevelim sevilelim, dünyaya kimse kalmaz" özdeyişleriyle diyaloğun önemine değinen Vali Küçük, bu görüşlerin düzenlenen sempozyum ve medeniyetler ittifakıyla ilk defa uluslararası alanda kurumsal bir kimliğe kavuştuğunu belirtti. Konuşmasının ardından Vali İzzettin Küçük'e National Geographic Vakfı Başkanı Christopher Thornton tarafından National Geographic arşivinden oluşan bir DVD seti hediye edildi.

Başbakan Başmüşaviri ve BM Medeniyetler İttifakı Eşgüdüm Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bekir Karlığa ise, Başbakan Erdoğan'ın eş başkanlığını yürüttüğü projenin yüzyılın en önemli küresel barış ve insanlık projesi olduğunu belirtti.

3-9 Mayıs tarihleri arasında İstanbul, Adıyaman, Şanlıurfa, Gaziantep ve Ankara'da yapılacak olan sempozyuma birçok ülkeden akademisyen ve araştırmacı katılıyor. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Küçük: 'Daha Fazla Anlayışa ve Empatiye İhtiyacımız Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement