Vali Mayda Engellileri Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Vali Mayda Engellileri Ziyaret Etti

Vali Mayda Engellileri Ziyaret Etti

Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, sosyal hizmetler alanında gelinen noktanın dünyanın en gelişmiş ülkelerinin bile elde edemediği bir düzeyde olduğunu söyledi.

16.05.2014 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, sosyal hizmetler alanında gelinen noktanın dünyanın en gelişmiş ülkelerinin bile elde edemediği bir düzeyde olduğunu söyledi.

Vali Mayda, 10-16 Mayıs Engelliler haftası nedeniyle beraberinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Lütfi Düz ile birlikte engelli vatandaşları evlerinde ziyaret etti. Evde yaşamlarını sürdüren engelliler ve aileleriyle sohbet eden Vali Mayda, devletin engellilere yönelik çok sayıda hizmeti yürüttüğünü söyledi.

Engellilere yönelik bu hizmetlerin en iyi şekilde verilmesinin yanında engellileri hayatın her alanına dahil etmek için de gayret sarf edildiğini kaydeden Vali Mayda, "Bugün sosyal hizmetler alanında geldiğimiz nokta dünyanın en gelişmiş ülkelerinin bile elde edemediği bir düzeydedir. Bizler bu hizmetleri en iyi şekilde yerine getirmenin yanında engellilerimizi sosyal hayata entegre etmemin gayretindeyiz. Çünkü bulunduğumuz çağ bunu gerektiriyor. Anayasamızda da mevcut olan sosyal devlet ilkesi doğrultusunda bizler bütün vatandaşlarımızın gibi engelli vatandaşlarımızın da bu haktan gereğince yararlanması için çalışıyoruz." dedi.

Engellilerin kabiliyetleriyle birlikte toplumla bütünleşmesi gerektiğinin altını çizen Vali Mayda, "Engellimiz neye kabiliyeti varsa o yönü ile toplumla bütünleşmesi gerektiğini düşünüyoruz. Mesela çizeceği resimle, söyleyeceği türküyle topluma bir katkıyı sağlayabileceğine inanıyoruz. Bizler bunun alt yapısını sağlayacak tedbirleri almak durumundayız. Ben bu vesileyle hem bu gün ziyaret ettiğimiz engellilerimizi, hem de tüm engelli vatandaşlarımız ve ailelerinin haftasını kutluyorum. Hepsine huzurlu ömürler diliyorum." diye konuştu. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Mayda Engellileri Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement