Vali Sodan, Özürlüleri Tercih Konusunda Uyardı - Son Dakika
Yerel

Vali Sodan, Özürlüleri Tercih Konusunda Uyardı

Vali Sodan, Özürlüleri Tercih Konusunda Uyardı

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Özürlü Memur Seçme Sınavı'nda (ÖMSS) adayları yanlış tercih yapmamaları konusunda uyardı.

12.07.2012 19:16

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Özürlü Memur Seçme Sınavı'nda (ÖMSS) adayları yanlış tercih yapmamaları konusunda uyardı.

Vali Sodan, ÖMSS sınavında adayların yanlış tercih yapmamalarını ve bilinçli tercih yaparak, mutlu olacakları bir kariyer seçmelerinin en önemli arzuları olduğunu kaydetti.

ÖMSS'de adayları bilinçli tercih yapmaları konusunda uyaran Vali Ramazan Sodan, "Adaylar tercihlerini 11-20 Temmuz 2012 tarihleri arasında kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM'nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapabilecektir. Yerleştirmelerde kamu kurum ve kuruluşlarınca toplam 7 bin 746 kadro için yerleştirme talebinde bulunulmuştur. Talep edilen toplam kadroların yüzde 12.7'si ilköğretim, yüzde 34,4'ü ortaöğretim, yüzde 20,3'ü ön lisans ve yüzde 27,5'i lisans düzeyindedir. Yerleştirmeye başvuracak adayların herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekiyor. Adayların kişisel durumlarına, kendi özelliklerine, aldıkları eğitimlere, sahip oldukları bilgi, belge ve sertifikalarının yanında özniteliklerine göre tercih yapmalarını tavsiye ediyoruz.

Adayların yanlış tercih yaparak mağdur olmamaları için yönetmeliğin söz konusu hükümlerini göz önünde bulundurarak tercih yapmalarını tavsiye ediyoruz. Valilik olarak özürlü memur adaylarının bilinçli tercih yapmaları ve mutlu olacakları bir kariyer seçmeleri en büyük arzumuzdur. Tercih ve yerleştirme sürecinde tüm özürlü memur adaylarına başarılar diliyorum" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Sodan, Özürlüleri Tercih Konusunda Uyardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement