Van'da 38 Günlük Bebeğe Cinsel İstismar İddiası (3) - Son Dakika
Güncel

Van'da 38 Günlük Bebeğe Cinsel İstismar İddiası (3)

Van\'da 38 Günlük Bebeğe Cinsel İstismar İddiası (3)

BARODAN AÇIKLAMAVan Barosu da istismar olayı ile ilgili açıklama yaptı.

30.01.2017 18:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BARODAN AÇIKLAMA

Van Barosu da istismar olayı ile ilgili açıklama yaptı. Baro Başkanı Murat Timur, yaşanan bu olayın insanlığın geldiği son aşamayı gösterdiğini söyledi. Timur, Baro olarak 2 günden bu yana olayın yakından izlediklerini ettiklerini belirterek şöyle konuştu:

UYUŞTURUCU ALMIŞLAR

"Otopsi raporunda bebeğin ölüm nedeni başına aldığı darbe sonucu ölümü gerçekleştiği belirtiliyor. Ayrıca bebeğin vücudunun belli noktalarında darp edildiği yönünde tespitler var. İstismar noktasında bir takım bulgular var. Adli Tıp Kurumu özellikle çocuktan alınan dokularla birlikte bu konuda net tespit yapacak. Dikkat edilecek hususlardan bir tanesi çocuğun annesinin de şüpheliler arasında tutuklanmış olması. Yine diğer soruşturma dosyasında dikkat edilecek bir diğer husus şüphelilerin uyuşturucu kullandığı iddiası. Uyuşturucu konusu uzun zamandır zaten gündemi meşgul ediyor. Bu da bu sorunun çözümü için çalışmalar yapılması gerektiğini bir daha akla getiriyor. Uyuşturucu kullanım yaşının çok aza düşmesi dikkat edilecek noktalardan bir tanesi."

"İNSANLIĞIN GELDİĞİ SON NOKTA"

Baro olarak olayın takipçisi olacaklarını da belirten Timur, istismar konusunun daha önce de kendilerine yansıdığını ifade ederek şöyle konuştu:

"Ancak, bu konular soruşturmanın gizliliği açısından çok fazla gündeme gelemiyor. Özellikle 40 günlük bir bebeğin istismara uğrama şüphesi hiçbir toplumda hiç karşılaşılmayan bir olay. Bizde bu konuda bilgilendirme amaçlı böyle bir açıklama yapma gereği duyduk. Şüphelilerin 3'ü tutuklandı. Biz de baro olarak bu olayın takipçisi olacağız. Daha detaylı bilgiler toparlandıktan sonra yeni bir açıklama yapmayı düşünüyoruz. Soruşturmanın ilk aşaması tamamlanmış oldu. Ama şunu ifade edeyim bu da insanlığın geldiği son noktadır. Bizde bu şüphelilerin en ağır cezayı alması için elimizden gelen her şeyi yapacağız."

İSTİSMAR İTİRAFI

Şüphelilerden 2'sinin verdikleri savunmada istismarı reddettiklerini birini ise istismarı doğrulayacak bir beyanda bulunduğuna dikkat çeken Baro Başkanı Timur, "Şüphelilerinden bir kısmı istismar olayını reddederken bir tanesi istismar olayını doğrulacak bir beyanda bulundu. Şüphelilerden 3'ü de 'Çocuğu beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak derecede kişiyi öldürme' ve bir tanesi hakkında da uyuşturucu madde kullanıma suçundan tutuklandı" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van'da 38 Günlük Bebeğe Cinsel İstismar İddiası (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement