Van'da Kar Yağışı - Son Dakika
Yerel

Van'da Kar Yağışı

Van'da akşam saatlerinden beri etkili olmaya başlayan kar yağışının 3 gün boyunca belli aralıklarla devam edeceği bildirildi.

12.01.2012 09:00

Van'da akşam saatlerinden beri etkili olmaya başlayan kar yağışının 3 gün boyunca belli aralıklarla devam edeceği bildirildi.

Hafta başından itibaren yurtta etkili olan kar, akşam saatlerinde deprem bölgesi Van' ulaştı. Hava sıcaklığının 0 derece olduğu kent merkezinde bulunan 75. Yıl çadır kentinde kalan vatandaşlar dışarı çıkarak kar topu oynamanın keyfini çıkardı.

Çadırının önündeki karı temizleyen depremzede Recep Kaya, önceki yıllara göre Van'da bu yıl karın az yağdığını ifade ederek, "Bu zor günlerimizde bu da Allah'ın bir nimetidir. Kış memleketi elbette kar yağacak. Allah'a çok şükür hava çok da soğuk değil" dedi.

-Kar yağışı 3 gün boyunca aralıklarla devam edecek-

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün internet sitesinden alınan verilere göre, akşam saatlerinde Van'da başlayan kar yağışı 3 gün boyunca belli aralıklarla devam edecek. Hava sıcaklığında ise büyük bir düşüş beklenmiyor.

İl merkezinde hava sıcaklığı en düşük eksi 3, gündüz ise 3 derece olacağı belirtilerek, yüksek kesimlerde gece saatlerinde yaşanabilecek don olaylarına ve buzlanmaya karşı uyarı yapıldı.

Öte yandan kent merkezinde başlayan kar yağışıyla Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri yol temizleme ve buzlanmaya karşı ise tuzlama çalışmalarına başladığı bildirildi.

- VAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Van'da Kar Yağışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement