Van'da Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Kurulacak - Son Dakika
Güncel

Van'da Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Kurulacak

Van\'da Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Kurulacak

Van'da büyük ve küçükbaş hayvancılığı geliştirmek amaçlı Tarıma Dayalı İhtisas Organize Hayvancılık Bölgesi'nin kurulması için çalışma başlatıldı.

07.06.2018 16:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'da büyük ve küçükbaş hayvancılığı geliştirmek amaçlı Tarıma Dayalı İhtisas Organize Hayvancılık Bölgesi'nin kurulması için çalışma başlatıldı.

Vali Murat Zorluoğlu başkanlığında, Valilik Hüsrev Paşa Toplantı Salonu'nda bir araya gelen Van Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti, gerekli prosedürlerin tamamlanarak projenin kısa sürede hayata geçirilmesi kararı aldı.

Toplantıda, projeyle kent içinde yoğun olarak sürdürülen hayvancılık faaliyetlerinin il merkezi dışına çıkarılması gerektiği, kentte hayvancılık işletmelerinin geliştirilerek, faaliyetlerin daha bilinçli yürütülmesi ihtiyacına vurgu yapıldı.

Toplantıda konuşan Vali Zorluoğlu, projeyle amaçlarının kent ekonomisine ve kalkınmasına önemli katkı sağlayabilecek hayvancılık sektörünü geliştirmek ve sürdürülebilirliğini sağlamak olduğunu söyledi.

Projenin bir an önce hayata geçirilmesi için çalışma yürüteceklerini ifade eden Zorluoğlu, şöyle devam etti:

"Bugün bu toplantıdan çıkar çıkmaz paydaşlarla gerekli yazışmaların yapılmasını ve belediye meclis kararları alınmasını, iki hafta içerisinde de gerekli kaynağın tedarik edilerek resmi başvurunun tamamlanmasını istiyorum. Gelecek nesillerin bizlere çok dua edeceği bir karar aldığımızı düşünüyorum. Şehrimiz için hayırlı ve önemli bir hizmet. Hayırlı uğurlu olsun, başlatıyoruz. Şehrimizin kalkınmasına, ekonomisine ve geleceğine verdiğiniz destekler için teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Van'da Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Kurulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement