Van Yaralı Ayının İmdadına Jandarma Yetişti - Son Dakika
Güncel

Van Yaralı Ayının İmdadına Jandarma Yetişti

Yaralı ayının imdadına jandarma yetiştiOrhan AŞANVAN, (DHA)-VAN'ın Çaldıran ılçesinde bir aracın çarpması sonucu kalçasından yaralanan ve yürümekte güçlük çeken ayıya jandarma ekipleri sahip çıktı.

13.10.2018 16:29

Yaralı ayının imdadına jandarma yetişti

Orhan AŞANVAN, (DHA)-VAN'ın Çaldıran ılçesinde bir aracın çarpması sonucu kalçasından yaralanan ve yürümekte güçlük çeken ayıya jandarma ekipleri sahip çıktı. Yaralı ayı, tedavi için Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Van'ın Özalp ilçesi kırsalında sürdürülen operasyonlar esnasında geçen hafta nesli tükenmekte olduğu için kırmızı listeye alınan yaralı Arap Tavşanı bularak sahip çıkan jandarma ekipleri bu kez de bir ayının imdadına yetişti. Çaldıran İlçe Jandarma'ya bağlı Yaşkütük Jandarma Karakol Komutanlığı'na bağlı ekipler, devriye görevi sırasında bir aracın çarpması sonucu kalçasından yaralanan ve yürümekte güçlek çeken ayı ile karşılaşınca hemen Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine haber verdi. Bölgeye gelen Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri, jandarma ekiplerinin yardımıyla ayıyı uyuşturuc iğne ile sakinleştirdikten sonra tedavi etmek üzere Van'a getirdi. Ayının yapılacak tedavilerinin ardından doğaya salınacağı belirtildi.

Van Yaralı Ayının İmdadına Jandarma Yetişti
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van Yaralı Ayının İmdadına Jandarma Yetişti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement