"Vodafone Connected Women Zirvesi" Dünya Kadın Liderlerini Ağırlıyor - Son Dakika
Güncel

"Vodafone Connected Women Zirvesi" Dünya Kadın Liderlerini Ağırlıyor

Vodafone vakfı'nın hazırladığı Connected Women Raporu Londra'da anlatılacak

03.03.2014 11:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mobil iletişim teknolojilerinin dünyanın dört bir yanındaki kadınların yaşamına olumlu etkisine odaklanmayı amaçlayan Connected Women Zirvesi, dünya liderlerinin katılımıyla 3 Mart'ta Londra'da gerçekleşecek.

Yaşamı iyileştiren mobil teknolojilerin, erişim, eğitim, sağlık, güvenlik, istihdam ve yaşlılıkta yalnızlık alanlarında kadınların önündeki imkânları nasıl iyileştirdiğini ortaya koyan Connected Women Raporu'nun lansmanının da yapılacağı zirveye , Vodafone CEO'su Vittorio Colao ve Vodafone Bölge CEO'su Serpil Timuray ev sahipliği yapacak.

Zirveye, Birleşmiş Milletler Vakfı Başkanı ve CEO'su Kathy Calvin, The Huffington Post İngiltere Genel Yayın Yönetmeni Carla Buzasi, Malala Fonu ile tüm dünyada kız çocuklarının eğitim elçisi olan Malala Yousafzai gibi önde gelen kadın fikir önderleri ve sivil toplum kuruluşları da katılacak.

2 Mart 2014 – Vodafone Vakfı, Saïd Business School ve Accenture Sürdürülebilirlik Servisleri Profesörü Linda Scott'un desteğiyle Vodafone Grup tarafından hazırlanan Connected Women Raporu'nun lansmanı için 3 Mart'ta Londra'da Connected Women Zirvesi'ni düzenleniyor. Mobil iletişim teknolojilerinin dünyanın dört bir yanındaki kadınların yaşamına etkisine odaklanmayı amaçlayan zirveye iş dünyası, STK'lar, devlet, kalkınma ajansları, akademi dünyasından liderler ve fikir önderleri katılacak.

Zirvede, Connected Women Raporu ışığında gün boyunca, sağlık, istihdam, eğitim ve cinsiyetler arası mobil uçurum konularında interaktif oturumlar gerçekleşecek. Vodafone Bölge CEO'su Serpil Timuray ise "Kadınları mobil teknolojilerle güçlendirme" (Empowering women through mobile) başlıklı oturumda Birleşmiş Milletler Vakfı Başkanı ve CEO'su Kathy Calvin ve Tanzanya Çok Amaçlı Toplum Rehabilitasyon Merkezi Teknik Danışmanı Dr. Brenda D'mello ile beraber yer alacak. Aynı oturumda Vodafone Türkiye "Önce Kadın" programı üyesi 42 yaşındaki Mersinli Muazzes Özer de Önce Kadın programının kendi yaşamında yarattığı olumlu dönüşümün hikayesini, dünyanın çeşitli yerlerinden zirveye katılan fikir önderleri ile paylaşacak.

Zirvede öne çıkan diğer isim olarak da Pakistanlı kızların okula gitmesi için sürdürdüğü mücadelesiyle tanınan aktivist Malala Yousafzai yer alıyor.

Vodafone Türkiye Kurumsal İlişkiler ve Çeşitlilik Direktörü Gizem Keçeci de, zirve kapsamında "Mobil cinsiyet ayrımını kapatmak" başlıklı oturumda konuşmacı olarak yer alacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Vodafone Connected Women Zirvesi' Dünya Kadın Liderlerini Ağırlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement