Vodafone ve London Business School'dan Mobil İletişim Zirvesi - Son Dakika
Güncel

Vodafone ve London Business School'dan Mobil İletişim Zirvesi

Vodafone ve London Business School\'dan Mobil İletişim Zirvesi

"Mobile for Good" zirvesi yapılacak.

08.12.2012 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere'nin Başkenti Londra'da, 10 Aralık Pazartesi günü, Vodafone ile London Business School'un ortaklaşa düzenleyeceği

"Mobile for Good" zirvesi yapılacak.

Londra'daki dünyaca ünlü modern sanat müzesi Tate Modern'de yapılacak zirveye, Vodafone Üst Yöneticisi (CEO) Vittorio Colao ile London Business School Dekanı Sir Adrew Likierman ev sahipliği yapacak.

Zirve'de, sağlıktan finansa, tarımdan eğitime toplumsal gelişimi hızlandırma misyonuyla hayata geçirilen mobil iletişim programlarının bugünü ve yarını tartışılacak.

Konferansın konuşmacılarından Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, sosyal iş modeli olarak başarı hikayesine dönüşen Vodafone Çiftçi Kulübü'ne ilişkin değerlendirmelerini, bu alanda dünyanın önde gelen isimleriyle paylaşacak.

Zirveye ayrıca, İngiltere Uluslararası Kalkınma Bakanı Justine Greening, The Economist dergisi Genel Yayın Yönetmeni John Micklethwait, Cherie Blair Kadın Vakfı Kurucusu Cherie Blair, Yale Üniversitesi Ekonomi Profesörü Profesör Dean Karlan, BM Genel Sekreter eski Yardımcısı Lord Malloch Brown gibi kişiler de katılacak.

CNN International'dan Becky Anderson'ın yöneteceği zirveyle ilgili Vodafone Grubu'nun Üst Yönetcisi (CEO) Vittorio Colao, "Mobil iletişimin sunduğu yenilikler sayesinde, gelişmemiş ve gelişmekte olan ülkelerde fırsat ve gelir dağılımı eşitsizliği hızla ortadan kalkıyor" dedi.

Bu durumun tüm dünyada iş yapış şekillerini kökünden değiştirdiğini kaydeden Colao, "Zirve, bu hızlı dönüşümün dinamiklerini anlamamıza ve ortak akıl ile toplumların ihtiyaçlarına daha hızlı yanıt verecek çözümler üretmemize yardımcı olacak" dedi.

London Business School Dekanı Sir Andrew Likierman ise, mobil teknolojilerin son 30 yılda hayal bile edilemeyecek kullanım modelleri ve alanları yarattığına dikkati çekerek, "Bundan sonraki gelişimi öngörmemiz, toplumların refahını artırma çabalarımızı doğru yöne kanalize etme yolunda belirleyici olacak. Mobil teknolojilerin dünyaya iyilik getiren örneklerine odaklanacak zirveyi bu nedenle çok önemsiyoruz" diye konuştu.

Muhabir: Aslı Aral

Yayıncı: Hamdi Ateş - LONDRA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vodafone ve London Business School'dan Mobil İletişim Zirvesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement